Hastane Yeniden İhaleye Çıkacak

featured

İrfan ARSLAN

Fırat Üniversitesi bünyesinde yapımına başlanan ancak inşaat sektöründe yaşanan girdi maliyet artışından dolayı inşaat çalışmaları duran Diş Hastanesi inşaatı için ek bütçe talebinde bulunulduğu açıklandı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş, Diş Hastanesi inşaatı ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Diş Hastanesi inşaatını üstlenen müteahhit, artan maliyetlerden dolayı işi bıraktı. Ancak işi fesih etme noktasında bekliyor. Biz de bu hastanemizin öneminden binaen Strateji Bütçe Başkanlığı ile görüştük. İnşaatın yeniden ihaleye çıkması sağlanacak. Hastane ihalesinin ödeneğini artırdılar. Müteahhit böyle devam etmesi durumunda 70 milyon zarar edeceğini belirtiyor. Bu işi bıraktığı anda bizde yeniden ihaleye çıkacağız. Ancak müteahhitte işi fesih etmeden ki böyle bir adım atması durumunda yasaklı durumuna düşmemek için bekliyor. Beklemesinin nedeni de inşaat sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması umudu. Bu bizimle ilgili bir sıkıntı söz konusu değil.Şu anda bizde bekliyoruz. Müteahhit de bekliyor” dedi.

13 Ağustos’ta temeli atılan Diş Hastanesi inşaatı inşaat sektöründe artan maliyet girdileri nedeniyle yarım kalmıştı.

2022 YILI SONUNDA BİTİRİLMESİ PLANLANMIŞTI

Elazığ’ın sağlık şehri olma yönündeki hedeflerine ulaşmasında önemli bir yatırım olacağını belirten Rektör Göktaş; “Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binası sağlık hizmetleri alanında şehrimize çok önemli bir ivme kazandıracak. Halkımızın daha iyi diş sağlığı hizmeti almasına büyük katkı sağlayacaktır. Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi 14 bin 500 metre kare kapalı, 2 bin 500 metre kare otopark ve peyzaj imalatları olmak üzere yaklaşık 17 bin metre kare inşaat alanından oluşmaktadır. Binamız fakülte ve hastane olarak 2 ana blok üzerine inşa edilecektir. Fakülte binası içerisinde, 6 adet 120 kişilik anfi, 5 adet öğrenci laboratuarı, 1 adet fantom laboratuarı, 1 adet Preklinik, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, Dekanlık ve yönetim birimleri, idari ve akademik personel ofisleri, kafeterya ve dinlenme alanları yer alacak.” dedi

Diş Hastanesi Projesi 2022 yılının sonunda tamamlayarak Elazığ ve bölge halkımızın hizmetine sunmayı planlanmıştı. Diş Hastanesi binası inşaatın durması nedeniyle hastanenin geleceği ve hizmete açılması şu anda belirsizliğini koruyor.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hastane Yeniden İhaleye Çıkacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin