İl Genel Meclisi Mart Ayı Oturumları Sona Erdi

featured

İl Genel Meclisi Mart ayı oturumları beşinci birleşimle sona erdi. Meclis Üyesi Turgay Aksoy yaşanan depremle Malatya’da kayısı işlenmesi ve satımı konusunda işlemlerin devam edemeyeceğini Elâzığ’da bu konuda çalışmaların acilen yapılması gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Mart ayı oturumların beşinci birleşimi gerçekleştirildi.

Meclis Başkanlığını İbrahim şerbetin Yaptığı oturumda gündem maddeleri ve Önergeler görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste Merkez İlçe Köylerinden Alatarla, Cevizlidere, Cip, Dambüyük, Gümüşbağlar, Hankendi, Karmantepe, İçme, İkitepe,Körpe, Örençay, ve Sütlüğce Köyü afet konuları için hazırlanan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planının konusu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis üyeleri konu ile ilgili söz alarak görüşlerini bildirdi.

Meclis üyesi Osman Dilek belgelerin tamamlandıktan sonra görüşülmesi ve oylamaya sunulması gerektiğini vurguladı.

Meclis Üyesi M. Hanifi Coşkun afet durumunda önceliğin mağduriyetin giderilmesi olduğu için Bürokratik işlemlerde gecikmeler olduğunu savundu.  Konuşmalara İl Genel Meclisi üyesi Osman Dilek’in cevap vermesi üzerine Meclis Başkanı İbrahim Şerbet araya girdi.

Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi üyesi Turgay Aksoy gündem dışı söz alarak, kayısı pazarı olan tek il Malatya’da deprem nedeniyle bir işleme yapılamayacağını bu nedenle Elazığ’da bu yönde çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi. Mithat Gündüz’de kayısı ile ilgili çalışmaların önümüzdeki aylarda başlayacağını söyledi.

  1. Hanifi Coşkun ise yetkililere seslenerek deprem sonrası Arıcak İlçesinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

Mecliste ayrıca Deprem Sonrası köylere Yapılan Çelik Konstrüksiyonlu yapıların uygun olmadığı ahır ve depolu yapıların daha uygun olduğunu altı çizildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İl Genel Meclisi Mart Ayı Oturumları Sona Erdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin