İl Genel Meclisi Nisan Ayı Oturumları üçüncü birleşim ile devam etti.

Meclis Başkanlığını Av. Ömer Faruk Çelik’in yaptığı oturumda gündem maddeleri ve önergeler görüşüldü.

 

 

Birleşim, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçelerde okul öncesi okullara beslenme desteği projesi kapsamında gönderilen ödeneklerin aktarılması konusunun görüşülmesi ile başladı.

Elazığ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Atilla konu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Daha sonra İhtisas Komisyonları ve üye sayısı belirlendi. Plan bütçe ve imar komisyonunun 7 kişi; eğitim kültür ve çevre sağlık komisyonunun ise 5 kişi olması oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste ayrıca 5’er kişiden oluşacak şekilde Plan ve Bütçe, Eğitim, Arge,  Kültür ve Sosyal Hizmetler, Turizm, Çevre sağlık, Tarım hayvancılık, Altyapı hizmetleri ve Köylere Hizmet Götürme Komisyonları oluşturuldu. Mali İdareler Birliği için 3 asil bir yedek üye belirlendi.

 

 

Meclis’te son olarak Elazığ İl Özel İdaresi 2024 yılı bütçesinin harcama kalemleri arasında 6 Milyon 50 Bin TL aktarımı yapılması konusu görüşüldü.  İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş konu ile ilgili bir sunum yaparak bilgi verdi. Madde oy birliği ile kabul edildi.