İYİ PARTİ SAHADA

featured

MÜSLÜM DEMİRTAŞ

İl başkanlığı görevine getirildikten sonra sürekli sahada esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, deprem ve pandemi nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından esnaf odalarından da bilgi alan Or, Elazığ esnafının ekonomik kriz içerisinde yok olduğunu belirterek kapanan esnaf sayısının arttığını söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana vatandaşların talep ve sorunlarını dinleyen ve bu sorunları genel merkeze ileten İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, Büyük Çarşı ve Hastane Caddesi esnafını ziyaret etti. İl Başkanı Or, ziyaretlere ilişkin yaptığı açıklamada, gittiği her işletmede sıkıntı ve şikayetlerle karşılaştıklarını belirtti.

“ESNAFIN FATURALARI DAĞ GİBİ YIĞILMIŞ”

Esnaf ziyareti sonrası açıklama yapan Başkan Or,” 24 Ocak depremiyle yıkılan ve pandeminin yarattığı ekonomik krizle boğuşan esnafımız kan ağlıyor. Her esnaf ziyaretinde işittiğimiz sorunlar neredeyse aynı; dükkan kiralarını ödeyemeyenden tutun da, kredilerin geri ödeme tarihlerinin geçmesine rağmen çaresizce bekleyenine kadar, ekonomik kriz esnafımızın belini kırdı. Sorunlarını dinlediğimiz esnafın faturaları dağ gibi yığılmış, evlerine ekmek götürmekte bile zorlanıyor. Milletimiz darboğazda. Aldıkları ürünlerin ödeme zamanı gelen esnaf bunları ödeyemiyor. Dükkan kapatan fatura ödeyemeyen çocuğuna, evine erzak götüremeyen vatandaşımız bu ülkenin ayıbıdır” dedi.

“MERAK EDİYORUZ, ELAZIĞ’A NEDEN HİBE VERİLMEDİ?”

Esnaf ziyaretinde, Giresun ve İzmir’de yaşanan doğan afet sonrası esnafa 50 bin TL hibe verilmesine karşılık bir kez daha Elazığ’a neden hibe verilmediğini sorgulayan Başkan Or,” Merak ediyoruz, neden bu şehrin insanına da diğer illerimiz gibi 50 bin TL hibe verilmedi? Vekillerimiz neden gerekli adımları atıp, bu şehir için ellerini taşın altına koymadılar?” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı OR, esnaf ziyaretinin ardından STK ziyaretleri kapsamında Elazığ Lokantacılar Esnaf Oda Başkanı Zülfü Tarhan ve Konfeksiyoncular Esnaf Oda Başkanı Mitat Ulaş’ı da ziyaret etti. Oda ziyaretleri sonrası Or, özellikle lokantacı esnafının bu süreçte personellerini işten çıkarma mecburiyetinde kaldığını, bu süreçte işverenlerin ödeyemedikleri fatura ve kapalı kalan dükkanlarından dolayı ağır bir borç yükü altında olduklarının bilgisini aldıklarını belirterek, “Bu devlete vergisini veren hiçbir vatandaşımız bu şekilde bir mağduriyeti hak etmiyor. İYİ Parti olarak her an esnafımızın yanındayız. Dertlerini dinliyor, sorunlarına çözüm ve umut olmak için burada bulunuyoruz. İYİ Parti İktidarında ülkemiz refaha kavuşup esnaflarımız, çiftçilerimiz rahat bir nefes alacak” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ PARTİ SAHADA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin