Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar!

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Son Kabine toplantısından bu yana ülkemiz için çok önemli bir dizi uluslararası program hazırladık.

TÜRKİYE GÜNDEMİ

Türkiye’nin terör tehdidine maruz kalmamasını sağlıyoruz. Tüm üretim merkezlerinde gözle görülür bir hareketlilik var. Taleplere yetişmek için yeni yatırımlar devam ediyor. Türkiye’nin reel ekonomik durumunu yansıtmayan finansal dalgalanmalara karşı tedbirler uyguluyoruz. Salgınla mücaledemizi devam ettirirken demokrasi ve kalkına hedeflerimize doğru kararlılıkla yürütüyoruz. Mücadelemizin önünü tıkamak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz.

Turizm sektörü şartların normale dönmesini bekliyor. Esnafımızı pek çok başlık altında destekliyoruz. Buna rağmen esnafın bir an önce eski düzenlerine dönmek istediklerinin farkındayız. İstihdamın sürdürülmesi için verdiğimiz teşvikler sayesinde yıkımlar yaşanmasının önüne geçtik. Çiftçilere bu yıl için 24 milyar TL’lik destel bütçesi ayırdık

Patates ve soğan üreticilerinin elinde kalan ürünleri satın aldık. Niğde, Eskişehir ve Ankara’da 7 bin 500 ton patates ve soğan alınarak 15 ile gönderilmiştir. Gençlerin üniversiteyi bitirmeden stajla birlikte, istihdamının sağlanması talimatını verdik.

AB SÜRECİ

AB liderleri ile Gümrük Birliği, vize serbestisi dahil gündemdeki gelişmeleri konuştuk. En başından beri AB’ye tam üyelik için gereken adımları birer birer attık. Avrupa Birliğinden tek talebimiz, üyeliği kabul edilen diğer ülkelerle aynı süreçlere ve uygulamalara tabi tutulmamızdır. Avrupa ülkelerinde salgın sürecindeki toplumsal kargaşalara verilen tepkiler, Türkiye’ye yönelik çifte standardı gözler önüne sermiştir. Türkiye’nin demokrasi, insan hakları, hukuk devleti, ekonomide güven ve istikrar gibi hususlardaki gayretleri öncelikle kendi vatandaşlarının hak, özgürlük ve refah seviyesini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Bu süreci Avrupa Birliği ile yürütürsek çok daha memnun kalırız, aksi takdirde biz kendi vatandaşlarımız için en iyisi, hayırlısı, faydalısı ne ise onu yapmayı zaten sürdüreceğiz.

RUSYA İLE İKİLİ İLİŞKİLER

D-8 teşkilatı savaş yerine barışın sömürü yerine paylaşımın hakim kulınması gibi değerler esas alınalarak kuruldu. Rusya Devlet Başkanı Putin ile turizm, Ukrayna krizi ve Karabağ meselelerini ele aldık. Rusya ile şartlar ne olursa olsun açık tuttuğumuz diyalog kanalalarının başaırılı sonuçlara vesile olacağına inanıyorum. Putin ile oldukça verimli bir telefon gerçekleştirdik. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i ağırladık. Kırım konusunda hassasiyetimizi bir kez daha paylaştık.

LİBYA KONUSU

Yaklaşık 500 yıllık kadim ilişkilere sahip olduğumuz Libya’nın, barış ve esenlik içinde yaşamasını en az kendi bekamız kadar önemsiyoruz. Türkiye ve Ukrayna’nın ilişkilerini geliştirme yönünde atacakları her adımın, bölgenin barışı ve huzuru için önemli olduğuna inanıyoruz.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Bulduğumuz her fırsatta tedbirleri gevşetmeye gayret gösterdik. Vaka ve vefatların arttığı dönemlerde tedbirleri sıkılaştırmaya mecbur kalıyoruz

SALGINLA MÜCADELEDE YENİ ÖNLEMLER

Ramazan ayının ilk haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına karar verdik. Şayet beklediğimiz iyileşmeyi sağlayamazsak daha sıkı tedbirler gelecektir. Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması sürerken hafta içi sokağa çıkma sınırlaması saatleri akiam 19.00 ila sabah 05.00 arasında düzenlenmiştir.

‘GENÇ İSTİHDAMINI ZORUNLU KILIYORUZ’

Emeklilerimizin durumlarını her fırsatta iyileştirecek adımlar atıyoruz. Geçmişte 66 liradan başlayan emekli maaşını 1500 liraya çıkardık. Çiftçilerimize 24 milyar liralık destek bütçesi ayırdık. Ürünleri depolarda çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olan soğan ve patates üreticilerine müjde verdik. Bu ürünlerin bir kısmını satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere vermeye başladık. Satın alma ve dağıtım işlemleri önümüzdeki günlerde de sürecektir. Edirne başta olmak üzere çeltik üreticilerinin sorunlarını da çözüme kavuşturuyoruz. Dün Külliye’de millet kütüphanesinde gençlerimizle birlikteydik. Ülkemizde artık hiçbir evladımız okul öncesinden üniversiteye kadar her kademede istediği eğitimi almaya sahiptir. Bugünkü toplantımızda özellikle sanayi ve Teknoloji Bakanımıza verdiğim talimatlar, endüstri bölgesindeki işverenlerle irtibata geçip gençlerimizin üniversiteyi bitirmeden staja başlaması için kendilerine talimatı verdim. Kamudaki sınırlı istihdam yerine özel sektöre yönelen gençlerimize desteğimizi arttırıyoruz. Genç istihdamını zorunlu kılıyoruz. Şehit yakınları ve gazilerin istihdamını 320 atamayla 45 binin üzerine çıkardık. Türkiye’yi hizmet ve eser siyasetiyle nice badirelerin üstünden gelerek bugünlere ulaştırdık.

RAMAZAN TEDBİRLERİ

Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.

İki haftalık dönemde hedeflediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecek.

Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir.

8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.

Kamuda saat 16.00’da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

(Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak. Şehirlerarası ulaşım yasak olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin