Karataş’tan Eğitimcilere ‘Bakıcı’ tepkisi

featured

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, açıklanan Covid-19 tedbirleri kapsamında okul öncesi eğitimin yüz yüze devam edilmesi kararını eleştiren Eğitim Bir Sen Elazığ İl Temsilciliğine tepki gösterdi.  Eğitimcilerin ‘Bakıcı değil öğretmen’ çıkışına karşılık Karataş ise, ‘biz bakıcı değil sağlıkçıyız’ dedi.

Eğitim Bir Sen Elazığ İl Temsilciliği düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklanan kararlar ile eğitimde 8 ve 12. Sınıflar hariç uzaktan eğitime geçilirken okul öncesi eğitimin kapsam dışı bırakılmasına tepki göstermişti. Okul Öncesi eğitimin de ilk ve ortaöğretim gibi zorunlu ve doğal bir kademe olduğunun bilinmesi gerektiğini savunan eğitimciler, okul öncesi öğretmenlerinin bakıcı değil öğretmen olduklarını hatırlattı.

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş ise bir açıklama yaparak, pandemi sürecinde ön safta mücadele eden sağlıkçıların da bakıcı olmayıp sağlıkçı olduklarını hatırlatarak tepki gösterdi.

Karataş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“DADILIK BİLE YAPIN ÇOK MU?”

“Öğretmenler, dünkü Cumhurbaşkanımızın Genelgesi ile bildirilen kısıtlamalar sonucu; Anaokullarının kreş, gündüz bakım evleri ile birlikte açılmasına karşılarmış, bakıcı değillermiş!

Pandemide yoğun savaş veren, çocuğunu, annesini, babasını en sevdiklerini virüs bulaştırırım diye göremeyen, bu yolda 400’den fazla can veren sağlıkçıların çocuklarına dadılık bile yapın çok mu? Bu çocuklar okul bahçesinde mi, hastanede mi oynayacak? Yoğun bakımda, Hastane kapısına bırakıp kaçtığınız ebeveynlerinize, Palyatif’te yatan hastalara bebek gibi bakıyoruz. Banyosunu yapıyoruz, yatağını yapıyoruz, makineye bağlı değil de besleniyorsa yemeğini yediriyoruz, altını temizliyoruz. Tedavisi neyse yapıyoruz, kanını, idrarını, gaitasını, balgamını, burnunun sürüntüsünü, yarasının irin akıntısını temizleyip en kıymetli eşyamızmış gibi sahiplenip takip ediyoruz. Üstüne birde dayaklar yiyor, linç ediliyor, öldürülüyor ve ölüyoruz.

Bu arada bizler bakıcı değil, sağlıkçıyız. Görevimiz neyse ağlamadan yaparız, erinmeyiz, üşenmeyiz, yerinmeyiz. Üç kuruşluk parça, parça maaşa talim eder, yine de mesleğimizle onur duyarız. Biz bu millete hizmetkâr olmak için yaratılmışız. Herkes empati yapmaktan aciz. Bencilce yaklaşan bu zihniyetleri en uygun tabirle kınıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karataş’tan Eğitimcilere ‘Bakıcı’ tepkisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin