Kurs Merkezleri Alanlarını Yazmalı

featured

İrfan ARSLAN

KURS DER Yönetim Kurulu Başkanı Veli Aksu, ilimizde 5580 sayılı yasa kapsamında özel eğitim veren kuruluşların, Kare Kod uygulamasında alan yazmalarının şart olduğunu belirtti.

KURS DER Başkanı Veli Aksu ve Yönetim Kurulu Üyesi Eralp Sarıkamış Gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

“YEREL BASIN ELAZIĞ’A CİDDİ ANLAMDA KATKI SAĞLIYORSUNUZ”

Ziyaret sırasında kısa bir değerlendirme de yapan Başkan Aksu; “Basınımız ülkemizin, ilimizin gözü ve kulağı. Kentin gelişimine ve adaletine katkı sağlayan son derece önemli kurumlardır. Sizler de Haberkent Gazetesi olarak Elazığ’a ciddi anlamda katkı sağlıyorsunuz. Bu noktada sizlere teşekkürler” dedi.

Açıklamasını sürdüren ve eğitime dair ne gibi hedefleri olduğunu da aktaran Başkan Aksu; “Biz KURS DER olarak Elazığ’ın eğitim standartlarını artırmak gerek LGS gerekse de YKS Sınavlarında Türkiye’de başarı sıralamasında Elazığ’ı iyi bir noktaya getirmeyi istiyoruz.” ifadelerini aktardı.

TEKLİFLERİMİZ OLUMLU KARŞILANDI

Eğitim alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesi adına yaptıkları çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığına sunduklarını, gerekli çalışmaların yapılmasının ardından Bakanlığın teklifleri uygulamaya koyma kararı aldığını belirten Veli Aksu, “Sınıfta kalma, Sınıf Tekrarı, Açık Liseye geçiş gibi konular karşılık buldu. Bu durum öğrencilerin daha çok çalışmasına etken olacak. Böylece bugün yaşanan bazı olumsuzluklar giderilmiş ve olumluya dönüşü sağlanacak.Bu durum eğitimin kalitesinin artırılması adına da olumlu olacak.” dedi.

 “EĞİTİM KURUMLARININ MİLLİ EĞİTİME BAĞLI OLMASI ÖNEMLİ”

KURS DER Başkanı Veli Aksu, ilimizde toplamda 45 Hazırlık kursu bulunduğunu ancak derneklerine bağlı 21 kurs merkezinin bulunduğunu belirterek, “Milli Eğitime bağlı, nitelikli kurumların oluştuğu bir dernek KURS DER” diyerek KURS DER’e dair de bir takım bilgiler veren Başkan Aksu; “Özel öğretim ve muhtelif kursları içermekte derneğimiz. Derneğimize kent merkezinde kayıtlı 18 ilçelerde ise 3 kurum vardır. Bunların hepsi Milli Eğitime bağlıdır. Bunu vurguluyorum çünkü Milli Eğitime bağlı olmayan ama eğitim vermeye kalkan birçok merdiven altı kurslar var. Ya da ruhsatları yeterli olmayan birtakım işletmeler var.” şeklinde konuştu.

“KAREKOD UYGULAMASINDAN HABERDAR OLUN!”

Velilerin ve öğrencilerin dikkatli olması gerektiğinin de altını çizen Aksu; “Veliler ve öğrenciler; legal ve illegal kurumları birbirinden ayırmak için muhakkak kurumların kapısında olan kare kodları okutsun. Bu konuda bir veli öğrencisini bir kursa yazdıracağı zaman okutacağı kare kod’da kurs merkezinin Fen veya Sosyal Eğitim vereceğini görecektir. Özel Eğitim Kurumları Fen ve Sosyal Bilimler olarak ikiye ayrılmış durumda. Fen Bilimleri Matematik, Kimya Fizik ve diğer dersleri, Sosyal Bilimleri ise Türkçe, Matematik, Sosyal ve diğer ders ağırlıklı olarak eğitim veriyorlar. Eğer kare kod uygulaması yoksa veya kare kod uygulaması var ancak okuttuğunda bir Bilim vermiyorsa bu takdirde Velilerin bu eğitim kurumuna kayıt yaparken iki kez düşünmeleri gerekir. Çünkü Öğrencilerine istedikleri Fen ve ya Sosyal Bilimleri kursunun verilmesinde sıkıntı yaşanacaktır. Yani burada alan yazımı şarttır. Sonrasında mağduriyetler oluşmasın bu konuda tedbirler sıkı vatandaşın şikâyeti ile hemen gerekli yaptırımlar yapılmakta.” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurs Merkezleri Alanlarını Yazmalı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin