MASSAD Başkanı Üzel’den Başkan Arslan’a Destek

featured

MASSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Üzel, Elazığ Girişim Gurubu’nun Elazığ da girişimcilik ruhunun ve ortaklık kültürünün temel taşını oluşturduğunu ifade etti.

Maden Alacakaya Sivrice Stratejik Araştırma Derneği Başkanı Fatih Üzel, maden sahası ihalesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sürece değinen Üzel, “Elazığ’da yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, (MTA) ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervini Maden ilçesi Sağrılı Köyü Kısabekir ve Seterli mevkiilerin de bulundu. Bakır maden rezervi sahasının olduğu bölgede bakırın yanı sıra altın, çinko, kobalt ve birçok maden de bulunduğu ifade edildi. Rezervin toplam piyasa değerinin 30 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilmektedir.

Süreç bu şekilde işlerken Elazığ tarihinde bir ilk yaşandı ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Elazığ Girişim Gurubu kuruldu. MASSAD olarak bizlerde madden ve manen bu oluşumu tüm samimiyetimizle destekledik. 21 Nisan 2022 tarihinde yapılan İhalede açık artırma yöntemiyle en yüksek teklifi 2 milyar 205 milyon lira ile Port Madencilik Ticaret A.Ş. vererek ihaleyi kazandı” dedi.

ARSLAN DOĞRU OLANI YAPTI

MASSAD Başkanı Fatih Üzel, “Süreci yakından takip ediyorduk. Şehrimiz yine çok büyük bir hamlenin eşiğindeydi. ETSO Başkanı Asilhan Arslan doğru olanı yaptı ve şehri birlik olmaya davet ederek öncülüğünde Elazığ Girişim Gurubu’nu kurdu. Kamu ihalelerinin şartları bellidir. Şartları sağlayıp en yüksek bedeli veren ihaleyi kazanır. Buraya kadar her şey normal. Ancak şu unutulmalarıdır ki izabe Tesisi şartnamede yer almamaktadır. İzabe tesissisinin şehrimizde olmaması çok büyük bir handikaptır” dedi.

“ELEŞTİREN KİŞİLERİN BİRÇOĞU TİCARETİNDE BAŞARISIZ KİŞİLERDİR”

“İhale sonrasında ağzı olan herkesin konuştuğuna şahit olduk” diyen Üzel, “Velev ki içte bir takım hesaplar var ve bu söylemler sadece sözden ibarettir. Aslolan sonuçtur. Şehirde hiçbir ticari geçmişi olmayan sırf konuşmak için konuşan inşaların varlığı hepimizi rahatsız etmektedir. Eleştiren kişilerin birçoğu ticaretinde başarısız kişilerdir. Netice itibari ile bu saatten sonra MASSAD olarak bölgelerimizde bu madenden nasıl istifade ederizin hesabını yaparak oluşturacağımız talepleri ilgilerine ileterek takip etmek kalmıştır. Ticaret ve Sanayi odasının bu oluşumunu ve Başkan Asilhan ARSLAN’ı gayretlerinden ötürü teşekkür eder Şehrimizde bir nebze de olsa birlik beraberlik ruhunu ticarette müşterek aklın oluşturulması anlamında yapmış olduğu girişimini de tebrik ederek başarılarının devamını dilerim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MASSAD Başkanı Üzel’den Başkan Arslan’a Destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin