Milletvekili Erol: “İhale Şeffaf Yapılmadı”

featured

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol maden ihalesiyle ilgili TBMM’de bir konuşma gerçekleştirerek ihale sonucunda çok büyük bir kamu zararı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervlerinin işletilmesi için geçtiğimiz günlerde ihale yapılmış ve ihaleyi Port Madencilik A.Ş. 2.205.000.000 (2 milyar 205 milyon TL) ile kazanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol geçtiğimiz gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ihalesi yapılan Elazığ maden sahaları ve Elazığspor ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Elazığspor ile başlayan Gürsel Erol; “Elazığsporumuzun da ekonomik anlamda inanılmaz sorunları var. Kaynak bulmakta ve yaratmakta spor kulüpleri gerçekten sıkıntı yaşıyorlar. Her ilin spor kulübü o kentin bir marka değeri bu anlamda spor kulüplerinin desteklenmesi ile ilgili sürecin planlanması gerçekten önemli.” Dedi.

“İHALEDE İNANILMAZ BİR KAMU ZARARI VAR”

Maden ihalesinin sonucunda çok büyük bir kamu zararı olduğunu belirten Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “Ne yazık ki dediğimiz oldu tahminlerimiz bizi haklı çıkarttı. Rekabet sağlanmadı. Biz aslında daha fazla rekabet beklerken sadece 2 firma katıldı. Çünkü şartlar çok ağırdı. Bu şartlarda normal bir rekabetin olması mümkün değildi. O şartname 2 defa ertelendi ve en sonunda dün gerçekleşti ve inanılmaz bir kamu zararı var, inanılmaz bir devlet zararı var. Düşünün ki teminat mektubu miktarı 150 milyon dolar. Oradaki hesaplamalara göre yaklaşık 30 milyar dolar bir rezerv olduğu söyleniyor. Cumhuriyet tarihimizin en büyük maden rezerv alanı tespit edildi. Ancak bu kamu yararına kullanılmadı. Yine klasik yöntemlerle peşkeş çekildi. Düşünün ki Sayın Cumhurbaşkanımız 2 3 milyar dolar bulmak için Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyor. Burada yargılanması gereken hukuk dosyalarımız diğer ülkelere veriliyor para bulunması adına. Ancak 30 milyar dolarlık bir ihale dün ne yazikki üzülerek söylüyorum rekabet ortamı sağlanmadan, çoğunluk sağlanmadan, şeffaf yapılmadan 2 firmanın teklifiyle sonuçlandı. Ve bu sonuçlanma Elazığ’ı hiçbir şekilde mutlu etmedi burada kamu zararı var. 30 milyar dolarlık alan 150 milyon dolara satıldı. 150 milyon dolar dediğimiz para o işletmenin 1 haftalık geliri.” Dedi.

“İHALE ŞEFFAF YAPILMADI”

İhalenin şeffaf yapılmadığını iddia eden Milletvekili Gürsel Erol; “Şeffaf bir ihale olmadı. İhaleyi kimin alacağı önceden bilindiği halde bunu kanıtlamış olduk ve bundan da üzgünüm. Keşke şeffaf bir ihale olsaydı ve katılım yüksek olsaydı. 30 milyar dolarlık gibi ülke ekonomisini etkileyecek ve belkide krizin çözümü ile ilgili yeni bir süreci başlatacak kaynak ne yazık ki kamu yararına kullanılmamıştır ve belirli şirketlere peşkeş çekilmiştir. Bu doğru bir yaklaşım değil. Elazığ bu konudan son derece rahatsız. Bütün milletvekillerimizin duyarlı olmasını rica ediyorum bu önemli bir kaynak ve milli bir servet. Bu ülkenin değeri doğru kullanılmadı.” İfadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milletvekili Erol: “İhale Şeffaf Yapılmadı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin