Orkun: Elazığ’ın Menfaatlerini Yok Saymışlardır

featured

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun maden sahaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm aktörler geleceklerini garanti altına almak adına Elâzığ’ın menfaatlerini yok saymışlardır” dedi.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun maden rezervleri ile ilgili açıklama yaptı.

“CENGİZ HOLDİNG’E VERİLMESİNE KATKI SAĞLAMIŞLARDIR”

Orkun açıklamasında, “Değerli hemşerilerim, ilimizdeki stratejik maden sahasının birilerine peşkeş çekileceğini 11.Eylül.2021 günü itibarı ile yerel ve ulusal medya aracılığıyla yüksek sesle dile getirmiştim. İlimiz ve ülkemiz menfaatleri adına yanılmış olmayı çok isterdim. Ancak yanılmadım. Çünkü bakan değil gören göz oldum. İlimiz milletvekilleri ise durumu oya tahvil etme uğruna, konu hakkında akıl ve bilimden uzak yaklaşım ve samimiyetten uzak tutumları ile birçok kesimde olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarının çabalarını da işlevsizleştirmiş ve ilimiz ve ülkemiz ekonomisine yadsınamaz katkısı olacağına inandığım bu stratejik maden sahasının Cengiz Holding’e verilmesine katkı sağlamışlardır.

“BİZE GÖRE İHANET”

Başta yöre ve Elazığ olmak üzere tüm bölgenin ekonomik geleceğinin Paydaş sermaye gruplarına teslim edilmesi karşısında kişisel reflekslerini dahi kullanmaktan aciz bu aktörler, ilimiz tarihinde hangi tanımlama altında yer alırlar göreceğiz. Bize göre İhanet. Değerli hemşerilerim, danışıklı döğüş olan bu ihaleyi legal hale getiren diğer firmanın Elazığlı olması oldukça düşündürücüdür. Tüm bu aktörler geleceklerini garanti altına almak adına Elazığ’ın menfaatlerini yok saymışlardır. Bu oyun bozulacaktır elbette. İzabe tesisinin yerinde kurulması ifadesinin yer almadığı, eşitlikçi olmayan bir şartnameye dayalı ihale sonucu, 16.Nisan.2021 tarihinde kurulmuş olan Cengiz Holding ailesinin ortaklığında ki Port Madencilik A.Ş. ye verilmiştir. Kamu yararı gerekçesi ile başlatılması muhtemel özel mülkiyet girişimlerinin ve muhtemel denetimsiz yapılacak madencilik faaliyetlerinden oluşacak çevre facialarının sorumluluğunun da göz yumanlara ait olacağını şimdiden belirtmeyi görev biliyor ve uyarıyorum” dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Orkun: Elazığ’ın Menfaatlerini Yok Saymışlardır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin