Ormanlara giriş-çıkış yasaklandı

featured

 

İrfan ARSLAN-  Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, bölgedeki illerde çıkabilecek orman yangınlarına karşı gerekli önlemleri alma adına bölgemizdeki ormanlık alanlara 1 Temmuz ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında giriş çıkışların yasaklandığı açıklandı.

Yaz aylarının başlamasıyla ve orman yangını mevsimi olarak gösterilen bir döneme girmemiz nedeniyle ilimizde meydana gelebilecek olası orman yangınlarına karşı gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin değerlendirme toplantıları yapılmıştı. Elazığ Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, ilimizde Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığında paydaş kurumların yetkililerinin de katıldığı toplantıda alınan kararları açıkladı.

Orman yangınlarına karşı ek önlemlerin alındığını belirten Elazığ Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, “Bölgemizdeki orman yangınlara bakıldığında Temmuz ve Eylül aylarında meydana geldiği görülüyor. Bizde bu nedenle 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında ormanlık alanlara giriş çıkışları yasakladık. Bunun yanında içişleri Bakanlığımızın muhtemel orman yangınlarına karşı ek önlemler alınması için, ormanlık alanlarda bulunan köylerde anız yakmanın, ateşli piknik yapılması yasaklandı.”dedi.

7 AYRI BÖLGEDE ARAZÖZLER KONUŞLANDI

Orman Bölge Müdürü M.Salih Çetiner, ilimizde uzun yıllar ortalamasına bakıldığında 18 orman yangınının meydana geldiğini, 2021 yılında 12 orman yangının meydana geldiğini, bu yıl ise henüz bir yangın olayının olmadığını belirterek, ”Sezona girilirken biz gerekli önlemlerimizi aldık. 7 ayrı bölgede arazözlerimiz konuşlandı. Ekiplerimize işbaşı eğitimi verildi. Bunların yanında Muhtarlara, Köy korucularına, Jandarmaya eğitim verildi. Böylece muhtemel bir yangına karşı insanlarımız hazırlıklı ve ne yapacağını bilecekler” Dedi.

HELİKOPTER PİSTİ YAPILACAK

Orman Yangınlarında kullanılmak üzere bu yıl Orman Bakanlığı tarafından ilk kez ilimize 3 yıllığına hizmet verecek bir yangın söndürme helikopteri verildiğini belirten Çetiner, “Helikopterimiz bu yıl Bingöl’de konuşlanacak. İlimizde büyük bir ihtimalle Harput’ta bir pist yapılacak ve helikopterimiz gelecek yıldan itibaren ilimizde konuşlanacak. Helikopterimiz bölgemizdeki illerin yanı sıra Muş ve Bitlis illerinde meydana gelebilecek orman yangınlarına da mücadele edecek. 3 ton su kapasiteli olan yangın söndürme helikopteri, Bakanlığımız tarafından yapılan kiralama sistemi ile ilimizde hizmetini verecek. İnşallah hiç yangın olmaz ve bizde müdahalede bulunmayız. Orman yangınlarının olduğu alanları gerekli çalışmaların yapılmasının ardından yeniden rehabilite ediyoruz. Böylece bazı yanlış anlaşılmaların da önüne geçiyoruz” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ormanlara giriş-çıkış yasaklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin