Şekerler Ağız Tadımızı Kaçırıyor

featured

Yaren KAYA

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kapalı çarşıda hareketlilik arttı.

Kapalı Çarşıda bayrama sayılı günler kala, bayramın olmazsa olmazı şekerler için ilgi daha da arttı. Vatandaşların ilgisinin yüksek olmasına karşılık geçen yıla nazaran alım gücünün daha da düştüğünü belirten Kapalı çarşı esnafları şekere gelen zamlardan ve satışların geçen yıla göre daha düşük olmasından şikâyetçi.

Geçen yıla göre satışların ciddi oranda azaldığını belirten esnaflar; “Geçen yıla göre şeker fiyatlarının yüzde yüz otuz arttığını belirtti. Birçok çeşidi olan bayram şekerinin ortalama kilosu 120 liradan, çikolatanın kilosu 300 liradan, çifte kavrulmuş lokumun kilosu ise 200 liradan satılıyor. Doğal olarak şekerin fiyatında yaşanan artış vatandaşlarımızı olumsuz olarak etkiledi. Vatandaşlarımız geçen yıl aldığı şekerin yarısını alabiliyor. Bu durumda satışlarımızı düşürüyor. Bu artış satışları da olumsuz yönde etkiledi. İnsanlar önceden gelip 3 kilo aldıkları şekeri şimdi yarım kiloya düşürdüler yani insanlar hesaplarına göre ceplerine göre hareket etmeye başladılar buda piyasayı etkiledi.” dedi.

Satışı arttırmak için şeker fiyatlarını düşüren Kapalı Çarşı esnafları;” İnsanların alım gücü iyice azaldı. Şekerleri geçen Ramazan Bayramının fiyatından veriyoruz ama piyasa durgun. İnsanların alabildiği şeker yarım kilo, 250 gram. Artık kimse kilo ile şeker almıyor.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şekerler Ağız Tadımızı Kaçırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin