Yarınlarımızı Planlamak Zorundayız

featured

İrfan ARSLAN

Elazığ’ın sorunlarına çözüm getirmek ve yeni projeler kazandırarak ilin gelişmesine katkı sunmayı planlayan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanlığı “Ortak Akıl ve İstişare ile Şehrimize Birlikte Değer Katıyoruz” projesinin ilk toplantısı Milletvekilleri ve Belediye Başkanının katılımı ile yapıldı.

Geçmişte Elazığ ile ilgili olarak çok önemli kararların alınmasına karşılık geldiğimiz noktada Elazığ’ın hak ettiklerinin uzağında kaldığını belirten MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürken toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Elazığ bulunduğu bölgenin önemli bir kenti. 3. 5 yıllık kalkınma planında Elazığ metropol kent olması kararı alınmış ancak bu kararın gerekli adımlar atılmadığı için gerekli kalkınma ve gelişme sağlanmamış.

Biz artık düne bakmak yerine yarınlara bakmak ve ilimizin sahip olduğu değerleri ile her alanda en iyi yere gelmesinin çalışmasını yapmak zorundayız. MÜSİAD olarak bir süredir bu konuda hazırlık ve değerlendirmeler yaptık. Birçok kurum ve kuruluş ile görüştük. İlimizin geleceğini planlamak ve kalkınma hamlesinde bulunmasını sağlamak adına ortak akıl ve istişarelerde bulunduk. Bugünde burada bu çalışmamızın ilk toplantısını yapıyoruz.

İlimizin sahip olduğu zenginliklerin katma değere dönüşmesi ve bunun karşılığını alacak yatırımları ilimize kazandırmanın gayretinde olmalıyız.” Dedi

YENİ YATIRIMLAR GELMELİ

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürken” Öncelikli olarak Ortak Akıl ve İstişare ile Şehrimize Birlikte Değer Katıyoruz platformuna bir kurumsallaşma kazandırmalıyız. Bunu da nasıl yapacağımızı istişare ederek bulacağız. Sonuçta bu kurumsallaşmanın içinde bazı birimler olacak. Bu birimler ile yol haritasını çıkararak ve geleceğe yönelik neyi nasıl yapacağımızı ortaya çıkaracağız. Geçmişte ilimiz adına yapılan çalışmalar olmasına karşılık sonucunda ortaya çıkan bir netice olmadı. Bizim hedefimiz bu kez neticeleri almak olacak. Bunun içinde tüm kesimler ile gerekli diyalogu sağlayacak ve adımları atacağız.

Yeni yatırımlar yapılmalı. 2 adet orta ölçekli sanayi merkezi oluşturulmalı. Burada yatırımcılara imkan sunulmalı. Böylece hem yeni yatırımlar olacak hem de istihdam alanları yaratılacak.” Dedi

Resim

KELEŞ: İSTİŞARE YENİ ŞANSLARI GETİRECEK

Toplantıya katılan AK Parti Milletvekillerinden Prof. Dr. Erol Keleş “ Biz yeni milletvekilleri olarak seçilmemizin üzerinden 3,3.5 ay geçmesine karşılık, hem sahada vatandaşlarımız ile hem de kurumlarımızdan aldığımız bilgiler ile ilimizin problemlerine çözüm getirmek adına arkadaşlarımız ile birlikte girişimlerde ve görüşmelerde bulunuyoruz. İstişare edilmesi ile yeni şanslar ortaya çıkacaktır. Bizim göremediğimizi birileri görecek ve bunu bize intikal ettirerek bir problemin çözümüne katkı sunacaklardır. Bu toplantı ilimiz adına son devre iyi sonuçlar getirecektir.” Dedi

Resim

AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı da yaptığı konuşmada” Bizler Maddi ve Manevi olarak birlikte olduğumuz zaman bu şehrin sorunlarına çözümleri getirmenin yanında yeni yatırımları da ilimize kazandırabiliriz. Birlikte hareket etmek, yeni projeleri gündeme taşımak ve bunların olabilirliğini tartışmak hem ilimize hem de ülkemize kazandıracaktır. Biz sürekli sahadayız. İlimizin ilçelerimizin ve vatandaşlarımızın problemlerini belirlemek ve bunların çözümü noktasında da gerekli merciler ve Bakanlıklar ile görüşme halindeyiz. Bu toplantının da ilimize son derece olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum.” Dedi

MÜSİAD’ın “ Ortak Akıl ve İstişare ile Şehrimize Birlikte Değer Katıyoruz” toplantısına katılanların konuyla ilgili görüşlerini açıklamasının ardından, bir platform oluşması, bu platformun yapacağı çalışmalar ile önümüzdeki sürecin planlanması kararlaştırıldı.

Resim

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yarınlarımızı Planlamak Zorundayız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin