Adıyaman’da GES var Elazığ’da SES yok

featured

Son zamanlarda sıkılıkla gündeme gelen kamu binalarına güneş enerjisi kullanılmasına yönelik bir çalışma Adıyaman’dan geldi. Tasarruf elde edilmesi için başlatılan girişimle Adıyaman Valiliği çatısı üzerine 500 kw GES kurulacak.

Geçtiğimiz günlerde Haberkent gazetesi olarak Elazığ’da ki kamu binalarının çatılarının neden boş bir şekilde durduğunu sormuş, binaların özellikle enerji krizinin yaşandığı bu dönemde işlevsiz duruyor olmasını eleştirmiştik.  Birçok kamu binasının çatısının bu iş için uygun olduğunu belirttiğimiz haberde, yapılacak GES lerle milyonlarca lira tasarruf edilebileceğinin altını çizmiştik.

Haberimizin ardından Elazığ’da herhangi bir hareketlilik yaşanmasa da Adıyaman’dan ülke ekonomisine katkı sağlayacak girişimin bilgisi ulaştı. Bilgiye göre tasarruf yapmak isteyen Adıyaman Valiliği ilk olarak kendi binalarının çatısına enerji panelleri yerleştirme kararı aldı.

Darısı bizim başımıza

Adıyaman’da yaşanılan bu gelişmenin ardından gözler Elazığ’a çevrildi. Her ay milyonlarca liraya mal olan enerji giderlerinin sıfırlanması ve GES projesinin yaygınlaşması için şehrimizde de somut adımların atılması bekleniyor.  Düşük bütçeyle büyük karların elde edileceğin altını çizen uzamanlar, böylelikle hem tasarruf elde edileceğini hem de sağlıklı enerji kullanımın önünün açılacağını belirtiyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adıyaman’da GES var Elazığ’da SES yok

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin