Elazığ’da Okul Servis Ücretleri Belli Oldu!

featured

ESMA YILDIRIM

Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğrenciler de, veliler de ve servis firmalarında da hazırlıklar başladı.

2020 yılında başlayan ve halen ülkemizi etkisi altında bulunduran Kovid 19 ile mücadele kapsamında başlayacak olan Yüzyüze eğitime Okul servisleri de gerekli önlemlerini alarak hazırlık yaptılar.  Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi okul servis ücretleri, Eğitim ve Öğretim başladığında servislerde öğrenciler için alınacak önlemler ve tedbirlerin neler olacağı konusunda açıklamalada bulunan öğrenci servisi yönetim kurulu başkanı Fikri Özbay cevapladı.

Öğrenci servisi yönetim kurulu başkanı Fikri Özbay, bu sene servis ücretlerinde önceki dönemlere göre yüzde 25-30 arası bir artışın yaşandığını belirterek, okul servisleri de diğer esnaflar gibi en çok mağduriyet yaşayan sektörlerden biri olduğunu vurguladı.

Öğrenci servisi yönetim kurulu başkanı Fikri Özbay bu sene ki okul servislerinde ücretler zam yaşandığını belirterek, ”Bu sene bize verilen servis ücretleri kilometre bazında uygulamaya başlayacağız.0.3 kilometre 210 TL,0.5 kilometre arası 240 TL.0.10 kilometre arası 270 TL,0.15 kilometre arası 300 TL olmak şartıyla uygulamaları hizmete koymaya başlayacağız. Bu durum bize pandemiden önceki dönemlere göre yüzde 25-30 arası bir artışa tekabül ediyor.

Şu an da velilerimiz ve öğrencilerimiz de aşırı bir tedirginlik var. Okullar açıldığında çocuklar gidip gitmeyeceği konusunda tedirginlik yaşıyorlar. Bizim öğrenci servislerimize velilerimiz tarafından bir yoğunluk yaşanıyor. Bunun neticesinde esnaf olarak hizmet veremiyoruz. Okullar 6 Eylül’de açılacak. Âmâ bunun sonrasında herhangi bir kapanma yaşanacak mı? Durumu velilerimizi ve okul şoförlerimizi de kararsızlıkta bırakıyor.

“BU SENE OKUL SERVİSİ ÜCRETLERİNDE ARTIŞ SÖZ KONUSU”

Pandemi yılında biz okullarının kapanmasından dolayı çalışamadık. Ondan önceki dönem ve şimdiki zaman da bize verilen fiyatta ciddi bir artışta yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Emniyette bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda alınan karara da destekveriyoruz. Öğrencilerimizi alırken koltuk sayısı ve aracın kapasitesine bağlı olarak genelde 15 öğrenci olmak üzere servislerimize alıyoruz. Bunun haricinde fazla öğrenci veya ayakta giden öğrenci almıyoruz. Emniyet zaten bu duruma müsaade etmez ve bizde bu durumun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu sene öğrencilerimizin serviste oturma düzeninden açıkçası endişemiz vardı. Bir koltuk sürekli boşta kalır düşüncesindeydik. Âmâ böyle bir durum yaşanmayacak. Zaten öğrencilerimizi servis araçlarımızın kapasitesine uygun bir şekilde alacağız. Yani her koltuğa bir öğrencimizi yerleştireceğiz. Bu konuda eskiden öğrencilerimiz nasıl oturuyorsa şimdi de o düzenle devam edecek.

“TÜM SERVİS ŞOFÖRLERİMİZ AŞILARINI OLACAK”

Öğrencilerimiz servise bindiği zaman PCR testi veya aşı kartı şu anda söz konusu değil. Âmâ servis şoförlerimizden aşı ya da PCR testi istenecek. Çünkü öğrencilerimizin sağlığı bizler için çok önemlidir. Aşı olmaları gerektiği konusunda şoförlerimize uyarıda bulunduk. Sırası gelen tüm şoförlerimiz aşılarını tamamlayacak. Öğrencilerimiz servise kesinlikle maskesiz alınmayacak. Servise bindiklerinde maske,mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edecekler. Araçlarımızda mesafe farkı olmayacak ama tedbirlere sıkı bir şekilde uyacağız.

“ÇOCUKLARINIZI GÜVENLİ YERLERE TESLİM EDİN”

Velilerimiz çocuklarını servise bindirirken dikkat etmesi gereken önemli noktalar var. Biz bu kuralları yıllardır velilerimize söylüyoruz. Velilerimiz bize geldiklerinde direk fiyatları soruyorlar. Kimse demiyor çocuğumuzu kim götürecek. Bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor. Veliler kesinlikle okulların önlerinde öğrencilerini servise teslim etmesinler. Muhatap olacakları firmalara başvursunlar. Bizim velilerimizle alakalı sözleşmelerimiz var. Bu sözleşmeleri mutlaka okusunlar. Ona göre de çocuklarını bize teslim etsinler. Bizim velilerimizden tek isteğimiz çocukları güvenli yerlere teslim etsinler. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Geriye dönüşü olmayan işlerle karşı karşıya kalmamaları için özellikle firmalarımıza bekliyoruz.

Bu sene yoğunluğun artacağını tahmin etmiyoruz. Bu yüzden velilerimizden, öğrencilerimizden servislere kayıt yaptırsınlar ki bizde ona göre tedbirlerimizi alalım. Öğrenci kayıtlarını on güne bırakmasınlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’da Okul Servis Ücretleri Belli Oldu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin