VALİ DR. TORAMAN: DEVLETİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDU

featured

İrfan ARSLAN– Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 ve 27 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen 5.7 şiddetinde ki depremlerin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda il merkezinde ağır hasarlı binaların yıkılarak yeniden konut yapılması çalışmalarında yapılan konutların yüzde 97’nin hak sahiplerine teslim edildiği açıklandı.

Depremin ardından devletin ilgili tüm birimlerinin ilimizde gerekli çalışmaları başlattıklarını ve tüm birimleri ile vatandaşların yanında olduklarını belirten Vali Dr. Ömer Toraman; “Depremin ardından İçişleri Bakanlığımız ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ilimizde gerekli çalışmaları yapmış ve ardından da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve AFAD ilimizde konut yapımı konusunda gerekli çalışmaları başlatmışlardır. Devletimin Vatandaşlarımızın yanında olmuş ve kısa sürede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderecek adımları atmış bulunuyorlar. Bugün itibarı ile ilimizde yapılan konutların yüzde 97’si hak sahiplerine dağıtılmış bulunmaktadır. Kalan bölümünün de bu yıl içinde tamamlanıp hak sahiplerine dağıtılması için gerekli çalışmalar devam etmektedir” dedi.

VALİ DR. TORAMAN: 4 BİN KONUT KALDI

TOKİ’nin 1023 konut kurası çekimi öncesinde bir açıklama yapan Vali Dr. Ömer Toraman yaptığı açıklamasında şunları söyledi.

“İlimizde meydana gelen depremlerin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında yapılan konutların hemen hemen sonuna gelmiş bulunuyoruz. İlimizde yapılan çalışmalar sonucunda hak sahiplerinin yüzde 97’si konutlarına kavuşmuş oluyor. İl geneline baktığımız da ise kurası çekilerek vatandaşlarımıza teslim edilen konut oranı yüzde 81. Burada özellikle şunu belirtmek istiyorum. Kırsalda yapımı devam eden yaklaşık 4 bin konutumuz var. Bu konutlarımız da tamamlandıkça vatandaşlarımıza dağıtılmaya devam edecek.”dedi

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KIZILAY DA SIKINTI YAŞANIYOR

Vali Dr. Toraman; “Kentsel dönüşümden dolayı yapılan konutların yüzde 90’ı hak sahiplerine teslim edilmiş durumda.  Abdullahpaşa, Rüstempaşa, Sürsürü, Mustafapaşa ve Sivrice’de kentsel dönüşümden dolayı yapılan konutlar vatandaşlarımıza teslim edilmiş durumda. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tek bir şantiyemiz var. Kızılay da 329 konutun imalatı devam ediyor. Burada 6 blokun yapımına başlanamadı. Bunun nedeni de hak sahiplerinin kendi aralarında anlaşamaması ve bundan dolayı inşaatlarına başlanılamaması. Bu problemin çözümü sağlandığında bu mahallemizde ki konutların da yapımı tamamlanarak hak sahiplerine verilecek” dedi.

DEPREMDEN DOLAYI YAPILAN KONUTLAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Vali Dr. Ömer Toraman, depremden dolayı mağdur olan vatandaşların çok büyük bir bölümünün konutlarına kavuştuğunu belirterek; “Esas olarak depremden dolayı yıkılan ve ağır hasarlı duruma gelen konutlarda yürütülen çalışmalar kapsamında il merkezinde, çekilen kuraları da dâhil edersek hak sahiplerinden yüzde 97’sine konutlarını teslim etmiş olacağız. Bu işin hemen hemen tamamlandığı anlamına geliyor. Son olarak çekilen konut kurasına 1506 vatandaşımız katıldı. Bu vatandaşlarımızdan 821’i Yemişlik, 193’ü Zafran, 8’i Bizmişen 1 Aksaray olmak üzere toplam 1023 vatandaşımız konutlarına kavuşmuş oldu. Kalan 483 vatandaşımız için ise AFAD bize konut teslim ettikçe kura çekerek teslim edeceğiz. Bu konutların da teslim edilmesi ile birlikte ilimiz merkezinde tüm vatandaşlarımızın konutlarına kavuşmuş olacağını belirtmek istiyorum. Yapımları tamamlanan ve çekilen kuralar sonucunda konutlarına kavuşan ve yeni konutlarına yerleşen tüm vatandaşlarımıza konutlarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aileleri ile birlikte mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VALİ DR. TORAMAN: DEVLETİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin