Özel Hastanede skandal ücret iddiası!

featured

İsviçre’den memleketi Elazığ’a gelen bir vatandaş MR Filmi (Emar) çekilmek üzere gittiği özel hastanede muayene olmamasına rağmen 425 TL muayene ücreti de alınarak mağdur edildiğini iddia etti.

İsviçre’de Optik alanında doktora yapan 25 yaşındaki Elazığlı Mustafa Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle MR filmi çekmek üzere gittiği özel hastanelerden biri olan Medikal Park Elazığ Hastanesi’nde mağdur edildiğini öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde aile ziyaretinde bulunmak üzere Elazığ’a gelen Yıldırım, İsviçre’ye dönmeden rahatsızlığı üzerine Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Bölümü’nde tedavi gördü ancak MR Filminin geç sonuçlanması nedeniyle filmlerin daha erken sonuçlandırıldığı Medikal Park Elazığ Hastanesi’nde çekilmesi tavsiye edildi.

Medikal Park Elazığ Hastanesi’ne giden Yıldırım, yetkililere Üniversite Hastanesi’nde muayene olduğunu sadece MR Filminin çekilmesine ihtiyaç duyduğunu söylese de, ‘hem muayene için hem de MR filmi için ücret ödemelisiniz’ sözüyle karşılandığını ifade etti. Yıldırım, bunun üzerine muayene olmadan 425 TL muayene ücreti de alınarak kendisinin mağdur edildiğini ifade etti.

MUAYENE EDİLMEDEN MUAYENE ÜCRETİ ALINDI

Mustafa Yıldırım mağduriyetini şöyle aktardı;

“Bayılma rahatsızlığım nedeniyle Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne gittim. MR ve Tomografi filmlerinin çekilmesini istediler. Ancak bu sonuçların çok geç çıkacağını ifade ettiler. İki hafta sonra İsviçre’ye dönmek durumunda olduğum için MR Filminin 2-3 günde sonuçlanan Medikal Park Hastanesi’ne gitmemi önerdiler. Hiçbir SSK veya sağlık sigorta güvencem yok. Sadece MR için hastaneye gittiğimde, hastane yetkilileri önce muayene için giriş yapılması gerektiğini daha sonra MR için ayrıca giriş yapılması gerektiğini söyledi. Yani iki işlem için yaklaşık bin TL ücret ödemem gerektiğini söylediler. Ben onlara ‘muayene olmama gerek yok, zaten Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde bir doktorla irtibat içerisindeyim, kendisi sadece MR filmi istedi’ dememe rağmen kabul etmediler. Sadece MR için gittiğim yerde muayene edilmeden benden muayene ücreti de alındı.  Burada muayene edilmeden ekstra 425 TL muayene ücreti ödememin bir mantığı yok. Bu mağduriyetimin düzeltilmesini talep ediyorum. İşlem içinde herhangi bir dekont ya da makbuz verilmemesi de ayrıca işkillendiriyor beni.”

Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı hastane yetkilileri, haberde yer alacak bir açıklama yapmak istemediklerini; ancak meselenin hastanın söylediğinden çok farklı olduğunu belirtti

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel Hastanede skandal ücret iddiası!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin