BU KONU TÜRKİYE’NİN BAŞINI ÇOK AĞRITACAK

Türkiye Cumhuriyeti olarak ülkemizde çeşitli milletlere ait sığınmacıyı misafir ediyoruz. Ülkelerinden çeşitli nedenler ile kaçmak veya çıkmak zorunda kalmış olanlara Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman kucak açtık ve gerekli ev sahipliğimizi gösterdik.

Güney komşumuz Suriye’de yaşanan savaştan kaçanlara ülke olarak kucak açtık ve ülkelerinde ki savaşın bitmesi ve huzurun gelmesi ile ülkelerine dönmelerine kadar geçecek süre içinde ülkemizde misafir etmeye başladık. Ancak bugün bu misafirliğin sona ermesini sağlayacak zeminin oluşmasına karşılık gelenlerin gitmeye hiç niyeti olmadığını görüyoruz.

Birçok kasaba ve şehirde belediye başkanlığını kazanacak sayıya ulaştılar. Bir kaç yıl sonra Milletvekilliği, Bakanlık gibi önemli mekanizmaları zorlayacak, Türk siyasetine etki edecekler. Nüfuslarındaki artış oranına baktığımızda bir kaç on yıl sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Elbette ki şimdiye kadar ensar görevini millet olarak yaptık. Şahsen bende bir çok kez yardım çalışmalarına katkı verdim. Halen daha vermekteyim. Ama ortada iyi niyetten uzak bir durum seziyorum.

Geldiler ve ülkemizde her türlü imkandan nasiplendiler. Öyleki bir elleri balda . Devletimizin sağladığı imkanlar o kadar hoşlarına gitmişki, Suriye hükümeti defalarca af çıkardığı halde 7 milyon civarındaki mülteci veya sığınmacı niçin köyüne, kasabasına ,şehrine ülkesine  dönmemektedir. Devletimiz son dönemde birçok ülke ile normalleşme adımlarını attı. Bu adımlar Suriye ile neden atılmıyor?

Çok net ifade edeyim ki yakın bir gelecekte Türkiye’nin başı çok ağrıyacağa benziyor.Parayı bastıranın TC vatandaşı olması sizi rahatsız etmiyor mu. Bu ülke için nöbet tutan,şehit olan vergi veren bu vatanın evlatları olarak bu soruları niçin soramıyoruz.

Son zamanlarda Türkiye Afganlı, Suriyeli, Afrikalı insanların elini kolunu sallayarak girdiği bir ülke görüntüsü vermektedir. Bunun önlenmesi ve mutlaka disiplin altına alınması sağlanmalı.  Eğer gerekli önlemler alınmaz, Suriye ile gerekli normalleşme süreci başlatılmaz ve ülkemizdeki Suriyeliler ülkelerine gönderilmez ise Bunun ağır faturasını yakın bir zamanda iliklerimize kadar hissedeceğiz. Bayramlarda ülkelerine ellerini kollarını sallayarak giden Suriyeliler, bu ortamda kendi ülkelerinde yaşamaya da başlamalılar. Bunun da gerekli önlemlerini alınması ve kesin çözüm getirilmesi sağlanmalı.

Yaşanılan olumsuzlukların sona ermesi ve ülkemizde yaşayan Suriyelilerin artık ülkelerine dönmesinin vakti geldiğine inanıyorum. Bunu kim nasıl anlamak istiyorsa anlasın. Gerekli önlemler alınmaz ve gelenler ülkelerine göre dönmez ise önümüzdeki süreçte başımız çok ağarmaya başlayacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BU KONU TÜRKİYE’NİN BAŞINI ÇOK AĞRITACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin