FIRSAT HAFTASI

Sekiz günde üçüncü maçını yapan Elazığspor üç maçta bir galibiyet bir mağlubiyet birde beraberlik alarak 4 puan toplayabildi. Hafta içi mesaisinde Şile Yıldızsporla 1-1 berabere kaldığımız maçta takımın başında ikinci maçına çıkan Cüneyt hoca orta sahada ve defans hattında yaptığı değişiklerle arayış içinde olduğunu gösterdi. Ligin alt sıra takımlarından olan Şile Yıldız karşısında oynanan oyundan hocanın da mutlu olmadığını düşünüyorum. Rakip bize göre daha fazla pozisyona girdi. Özellikle 1-1 den sonra baskısını arttıran rakibimiz son vuruşlarda biraz becerikli olabilse bir puanı da alamazdık. Maç boyu bizim için tek olumlu hareketi İsmet yaptı ve harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Akıllarda kalan diğer pozisyon ise Ömer Faruk’un boş kaleye topu dışarı vurması oldu. Takımın hatta ligin en golcü oyuncularından biri olan Ömer’in bu kadar net fırsatı harcaması hafta sonu oynanan Hacettepe maçında yedek kalmasına neden oldu.

Cüneyt hocanın arayışları Hacettepe maçında da devam etti. Sezon başından beri her maça on bir başlayan Ömer’in yedek başlaması en dikkat çekici değişiklikti. Maça 4 6 0 taktik dizilişiyle çıkarak alışılmışın dışında bir oyun anlayışıyla başladık. Başladık da başlamaz olaydık çok kötü oynadığımız hiç varlık gösteremediğimiz maçın ilk yarısında bir gol de yiyerek 1-0 soyunma odasına girdik. Forvetsiz dizilimlerde orta saha oyuncularının koşu temposu ve araya yaptıkları koşular çok önemlidir. Zeki, Mesut ve Fırat’ın olduğu bir orta saha yapılanmasında koşu temposundan bahsetmek mümkün bile değil. Oyuncuların sürekli yer değiştirmesi karmaşık görüntüye neden oldu. Kimin nerede oynadığı belli değildi. Bu belirsizlik alan parselizasyonunu doğru yapmamızı engelledi. Rakip çok rahat orta sahadan geçerek ataklarını başlattı. Neyse ki Hacettepe takımı iyi oyunculardan kurulu bir takım değil yoksa Orduspor maçındaki gibi ağır bir mağlubiyet alabilirdik. İlk yarıda yediğimiz golde niye ve nasıl oynadığını anlamadığım hiç varlık gösteremeyen Fırat’ın asisti vardı. Pozisyon bile yokken anlamsız şekilde geriye verdiği pasta rakip oyuncu kaleci ile karşı karşıya kalarak golü attı. İkinci yarının başlamasıyla Fırat ve İsmet’in yerine Ömer ve Cihan girdi. Fırat’a 45 dakika nasıl dayanabildi bilmiyorum ama maçı çevirmemize rağmen İsmet’in oyundan alınmasını anlayamadım. Bana göre kadromuzda ki en yaratıcı oyuncu İsmet Hakkı. Birebir de adam geçen pas organizasyonlarına katılan ve en önemlisi de şutu olan bir oyuncu. Şile maçında attığı golde ki vuruşu şut kalitesini gösteriyor. İlk yarı forvetsiz taktiğimiz ikinci yarı kanatsız taktiğe döndü. Sağda Mesut solda Salih orijinal mevkisi kanat olmayan iki oyuncuyla ikinci yarıya başladık. Maçı çevirmemize rağmen taktiksel olarak değişiklikler işe yaramadı aslında. Organize atak geliştiremedik. İkisi kornerden biri yan top olmak üzere üç orta üç kafa vuruşuyla maçı 3-2 almış olduk. 65. dakikadan sonra Zeki’nin yerine İzzet’in girmesiyle ileride tempomuz artsa da pozisyon üretmeyi başaramadık. Zeki’nin Mesut’un yerine gençlere şans verilme zamanı gelecek mi gelecekse ne zaman gelecek çok merak ediyorum. Her şeye rağmen kazanmak önemliydi. Hocanın yeni olması arayış içinde olması oyuncuları ve özelliklerini tam olarak bilmemesi nedeniyle birkaç maç daha hocaya zaman verilmeli. Fakat rakip takım boy ortalamasının bu kadar kısa olduğunu analiz edemeyip Ömer gibi hava topu hakimiyeti yüksek olan oyuncuyu yedek bırakması bizim 3 puan kaybetmemize neden olabilirdi. Ömer oyuna girdikten sonra açılan dört ortanın üçü gol oldu. Bu tür maç öncesi rakip analizinin maç kazandırabilecek nitelikte olduğunu görmüş olduk.

Son yedi maçta 4 mağlubiyet aldığımız bu kötü dönemde Şile ve Hacettepe maçları bizim için fırsattı. 6 puan alsak çok daha iyi olurdu ama oynadığımız oyuna bakarsak aldığımız 4 puanda iyidir. Ayrıca Hacettepe maçında bu sezon bir ilke imza attık. İlk kez geri düştüğümüz bir maçta skoru lehimize çevirmeyi başardık. Aldığımız 4 puanla 14. haftayı 18 puanla 10. sırada tamamlamış olduk.

3.ligdeki diğer temsilcimiz 23 Elazığ iki maç üst üste kazanarak puanını 12’ye çıkardı. Haftalardır düşme potasında olan 23 Elazığ potadan çıkarak az da olsa rahat nefes almış oldu. Bu galibiyet serisinin devam etmesi dileğiyle…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FIRSAT HAFTASI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin