HAZAR ŞİİR AKŞAMLARINI KÜLTÜR ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜRELİM

İlimizde ilk kez 1992 yılında Fırat Şiir Akşamları olarak düzenlenen daha sonra Hazar Şiir Akşamlarına dönüşen ve ardından da Uluslar arası boyut kazanan Hazar Şiir Akşamlarını, yeni bir çalışma yaparak Kültür Şölenine dönüştürelim.

Ülkemizde ki illerde farklı dönemlerde farklı etkinlikler, Festivaller, Şölenler düzenlenerek ilin ön plana çıkması sağlanıyor. Biz de Elazığ olarak Hazar Şiir Akşamları da içinde devam etmek şartı ile farklı bir konsept ile Elazığ’ı Türk Kültür Şöleni düzenleyerek bir yere taşımanın çalışmasını yapayım. Zaten aslına bakarsak Uluslar arası Hazar Şiir Akşamları etkinliğimiz ile bu alanda gerçekten önemli bir mesafe kat edilmişti. İlimizde ki etkinliğe dünyanın dört bir yanından gelen şairlerin katkıları ilimizi bu alanda bir yere taşımıştı. Ancak son olarak 2017 yılında yapılan ve ardından deprem sonra Pandemi gibi nedenlerle 4 yıldır yapılmasına ara verilen Hazar Şiir Akşamları bu yıl yeniden yapılmasına karar verildi. Burada bu etkinliğin daha geniş boyutlu ve doyurucu olmasının yanında Türk dünyasını kucaklayacak bir girişimin de yapılması mümkün.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son başbakanı olarak kayıtlara geçen AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Aksakallılar Konseyi’ne Türkiye’nin Aksakalı olarak atandığını açıklamıştı. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), Türk dili konuşan ülkeler arasında kapsamlı iş birliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak 2009 yılında kuruldu. Kurucu üyeleri Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan oluşan Türk Konseyini de yapılacak ikili hatta çoklu görüşmeler ile bu kapsama dahil etmemiz ile ilimizde bu etkinliği Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapmamızda mümkün olabilir. Böylece ilimizde ki Türk Kültür Şöleni Devletimizin katkıları ile çok daha farklı boyutlarda yapılır. Elazığ7da bu alanda dünyanın gündemine getirilir.

Elazığ Valiliğini, Belediye Başkanlığını, Fırat Üniversitesini, Elazığ Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığını STK’ları bu konuda ortak bir çalışmaya davet ediyorum. Gelen ilimizi bu alanda bir merkez yapıp ülkemizin ve dünyanın gündeme oturtalım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HAZAR ŞİİR AKŞAMLARINI KÜLTÜR ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜRELİM

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin