PLANSIZLIK İŞİ DE GÜLÜŞÜ DE ÖLDÜRÜR

Çalışmak olmazsa olmazımızdır elbet ama sadece çalışmak yeterlimidir, yeterli değildir kesinlikle. Ahlak ve dürüstlük kumaşı olmalı çalışmalarımızın. Ahlak ve dürüstlükten yoksun çalışıyorsak kendi elimizle toplumu dinamitliyoruz demektir.

Şeffaflık, yapılacak şeyleri toplumla paylaşmak, maliyeti topluma sunmak milenyum sonrası farz üstüne farz hem  ekstra bir güzellik.

Bir de planlı, düzenli, geleceğin temel taşları olmalı her adımımız. Yani yaptığımız her şey ya yaşadığımız bir sorunu gidermeli ya da yeni adımları oraya cezbetmeli. Bu şehre geleceği, bu şehre güzelliği, bu şehre kaliteli yaşamı angaje etmeli.

Özel İdare, Belediye ve yer yer Bakanlıklar Allah var hepside çalışıyorlar. Hele deprem sonrası bu şehir için inanılmaz efor sarfettiler hala da sarfediyorlar.

Peki yapılanlar bu şehre yeterli mi? Vatandaş bu adımlardan mutlu mu? Elazığ geleceğe damga vuruyor mu? Malesef çok üzgünüz ki hayır.

Benim görüşüme göre plansızlıklar ve dar görüşlülük yapılanları çoğunlukla boşa çıkarmış, boşa çıkarmaya devam ediyor.

TOKİ’ler hepinizin bildiği gibi devletimiz tarafından bize bahşedilen yirmi altı bin konutluk bir şehir ve malesef öte yandan yirmi altı bin dert.

Belediyemiz şehrin her noktasında bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bazı projeler ihaleleri iptal edildiği için sekteye uğruyor. Hem yapım ve inşa süresi uzuyor hem maddi bağlamda maliyet artışları külfet olarak şehrin, dolayısıyla vatandaşın sırtına biniyor. Böylelikle yükümüz katmerleşiyor.

Basınımız eğer birileri ayar veriyorsa ki bu çok kötü o zaman hem ayar veren hem basın suçlu. Yok ayar veren yoksa  basın belediyemiz tarafından yapılan her şeyi o kadar kusursuz lanse ediyor ki doğal olarak Başkanımız’da her şeyin en mükemmelini yaptığını düşünüyor ama malesef işlerimizde kusur var.

Mesela Harput yolundan Şehir Hastanesine açılan bu yeni bulvar çok gerekli ve çok yeni bir yatırım. Sağolsun Başkanımız bu yolu açtı. Bu yol araç trafiği için olduğu kadar yürüyüş yolu olarakta kullanılmakta ama kaldırımlar malesef yer yer iki metre, yer yer de kırk elli cm civarında. Bir de dönüşü gösteren tabelalar kaldırımın en dar olduğu kısımlarda kaldırım ortasında çok kötü durumda.

Anlayacağınız bir güzel hizmet ancak böyle bir cetvel, pergel hesapsızlığıyla bu şekilde mahvedilir.

Bir de hepinizin bildiği bir dere vardı. Bakımsızlığıyla içine hep pislik toplardı. Toplama merkezinin arkasından başlayıp Ulukent’ten Karşıyakaya ordan şorşora kadar giden. Başkanımız bu yeni bulvar (Harput yolundan Şehir Hastanesine giden) ın altından başlayıp Karşıyaka’ya kadar dikey bir park, rekrasyon , spor alanı oluşturdu. Bu proje mükemmel olmamakla beraber yine de bölge için çok güzel bir proje ama aynı bulvardan kafanızı yukarıya çevirdiğiniz zaman Harput yoluna kadar tüm görüntü yine eski şekilde çukur yine eski şekilde enkaz.

Çünkü bu şehirde bütünsel düşünen beyin sayısı çok az. Halbuki Aksa camiinin üstünde çok nitelikli bir park yapılabilecek müsait bir alan var ve bu parkla başlayıp komple dere yatağını güzelleştirmek Elazığ’a Ankara Demetevler’deki Cemre Parkı gibi bir park kazandırırdı.

Görsellik seyre doyumsuzluk katardı. Aileler, çocuklar, gençler burda sevgiyle coşardı.

Gerek şehrimize, gerek ülkemize Rabbim ferasetli yöneticiler nasip etsin. İyi niyet ve çalışkanlık gerçekten güzeldir ama kapasite, plan ve ileri görüşlülük eksikse hem halk hem yöneticiler bitmeyecek sıkıntılara mahkum ve maruz kalırlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PLANSIZLIK İŞİ DE GÜLÜŞÜ DE ÖLDÜRÜR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin