SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN ELAZIĞ’DA PARTİLERİN TABLOSU

Ülkemizde bir yandan ekonomik sıkıntı yaşanırken bir yandan da  yaşanan bu ekonomik sıkıntıların aşılması adına bir seçim beklentisi var. Muhalefet erken seçim isterken iktidar seçimlerin 2023 yılı Haziran ayında yapılacağını iade ediyor. Yapılacak bir seçim bugün yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm getirirmi bilinmez ancak bu yönde bir beklenti söz konusu.

Elazığ son yirmi yılda yapılan gerek genel gerek yerel seçimlerde istisnasız olarak AK Partiye büyük bir destek veren illerden biri konumunda. Ancak 2020 yılında yaşanan deprem ardından tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinde yaşananlar, ardından ekonomide yaşanan gelişmeler vatandaşların iktidara verdiği desteği geri çektiğini ortaya koyuyor. Aslında bu gerçek ülke genelinde de kendini gösteriyor. Bunu neye dayanarak söylüyorum, ülkemizde Anket yapan onlarca şirketin verilerine bakarak söylüyorum. AK Partinin oy oranında yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüş söz konusu. Buna karşılık muhalefet partilerinin de oylarında bir yükseliş söz konusu.

Konumuz Elazığ olduğu için burada Elazığ’a bakmak gerekiyor. Son seçime baktığımız da Elazığ Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok büyük bir destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ’da 237 605 oy aldı.  Muharrem İnce 52 bin, Selehattin Demirtaş 21 534, Meral Akşener 21 143 oy aldı. Yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimleri zamanında yapılırsa, burada gündemdeki en önemli soru Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yasa gereği aday olup olmayacağı. Eğer yasa aday olur derse Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan yine ilimizde en çok oyu alan aday konumunda olur.

Milletvekili seçimine baktığımızda burada çok farklı bir tablo karşımıza çıkıyor. Vatandaşlar AK Parti’den gerek deprem, gerek pandemi ve ardından yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve hayat pahallılığı nedeniyle hoşnutsuzluğunu net bir şekilde dile getiriyor. Son Genel Seçimlerde 191 626 oy ile 4 Milletvekili çıkaran AK Partinin yapılacak bir seçimde milletvekili sayasında büyük bir düşüş olacağı görülüyor. Son seçimde 47 558 oy alarak bir Milletvekilliğini az bir oy farkı ile kaybeden MHP içinde bu oya ulaşamayacağı iddia ediliyor. CHP’nin 37 751 oy ile ilimizden 41 yıl sonra milletvekili çıkardığı seçimden sonra ki süreçte yaşananlar bu partiye olan bakışı değiştirmiş durumda. Elazığ’ın önümüzdeki süreçte yapılacak olan Genel Seçimde bir sürpriz yaşaması büyük bir ihtimal. Son seçimde Elazığ’da 35 460 oy alan HDP, bu oy sayısını yapılacak bir seçimde artıracağını düşünerek güçlü bir ismi ilimizden milletvekili adayı göstermenin hazırlığı içinde. Bakıldığında ilimizdeki demoğrafik yanın her geçen yıl biraz daha değiştiğini görmekteyiz. Bunun farkında olan HDP’de bu şansını kullanmak için harekete geçmiş durumda. HDP Elazığ’da son Genel Seçimde İYİ Partiden daha çok oy almış, CHP’ye yaklaşmış bir parti konumunda.

Bir zamanlar bölgenin kalesi konumunda olan Elazığ’ın bugün geldiği bu konum hepimizi düşündürmeli. Ülkenin huzur ve güven kenti konumunda olan Elazığ, bugün yaşananlara baktığımızda bu özelliğinden de uzaklaşmış durumda.

Bugün ilimizin görünen tablosu bu. Seçimlere kadar neler yaşanacak bunu da hep birlikte göreceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN ELAZIĞ’DA PARTİLERİN TABLOSU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin