SIKINTILAR DÜNDE KALSIN. MUTLU YILLAR

Takvim yaprakları bir gün daha eksildi. Aslında eksilen son yaprak ile birlikte bir yılı geride bırakıyor ve yeni bir yıla giriyoruz. Hani içimizde hep olmasını arzuladığımız olumlu olayların gerçekleşmesini dilediğimiz bir yıl yaşamayı umut ettiğimiz yeni bir yıla girdik. 2021 yılı geride kaldı 2022 yılına yeni umutlar ve yaşadığımız sıkıntıların çözüm bulması dilekleri ile girdiğimiz bir yıl.

Hayatımızın akışı içinde yaşadığımız olaylar bazen bizim istediğimiz sonuçları getirmesine karşılık bazen de hiç olmasını arzu etmediğimiz olayları direk veya endirek olarak yaşamamıza neden oluyor. Ülkemizin ve ilimizin sosyo-ekonomik olarak yaşadığı olumsuzluk bizi de etkiliyor. Ferdi veya ailesel olarak yaşadığımız olumsuzluklar bazen yıkıma neden olurken bazen de acı izler bırakıyor. Ancak burada gerçek olan yaşadığımız olaylar olarak ön plana çıkıyor. İstesekte istemesekte yaşıyoruz, ya da etkileniyoruz.

2021 yılı, ilimiz adına 2020 yılından devreden olaylar ile yaşanan bir yıl oldu. 24 Ocak 2020 depreminin izleri halen ilimizde silinmeye devam ediliyor. Yıkılması kararlaştırılmış olan binaların yıkımları depremin üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine karşılık halen devam ediyor. 2021 yılında ilimizde gerçekten önemli bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Elazığ fiziki olarak yenilendi. Yaklaşık olarak 21 bin bina yapıldı. Bu binalar hak sahiplerine teslim edildi. İnsanlarımız yeni yaşam alanlarına taşındı. İlimizin yönetim kadrosunda değişimler yaşandı. Eğitim ve öğretemide yeni yapılaşma çalışmaları devam ediyor. Bunların yanında 2021 yılında ilimizin yaşadığı acı kayıplar var. 8. Kolurdu Komutanı Korg. Osman Erbaş ve silah arkadaşları elim bir helikopter kazasında şehit düştüler. İlimizin kanaat önderlerinden önemli isimler bu yıl ahirete intikal etti. Ailemizden de bazı kayıplar yaşadık. Ciğerimiz yandı. Pandemi sürecinde de can kayıpları yaşandı. Deprem ve Pandeminin yanında özellikle yılın son bölümünde yaşanan ekonomik gelişmelerde olumsuzlukların yaşanmasına zemin oluşturdu.

Neresinden bakarsak ilimiz adına son iki yıl acıların ağırlıklı olarak yaşandığı yıllar oldu. Dün 2021’in son günüydü. Bugün 2022 yılının ilk günü. Son iki yılda yaşadığımız olumsuzlukların acıların ve ekonomik sıkıntıların dünde kalmasını, bugünden itibaren mutlulukların çoğalacağı, sevgi ve saygının artacağı, sağlık başta olmak üzere tüm dilek ve beklentilerimizin gerçekleşeceği, acının azalacağı bir yılı hep birlikte yaşamayı diliyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SIKINTILAR DÜNDE KALSIN. MUTLU YILLAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin