UNUMUZ VAR ŞEKERİMİZ VAR AMA HELVAYI YAPAMIYORUZ

Elazığ bulunduğu coğrafya itibarı ile önde gelen şehirlerden biriydi. Yıllar öncesinden Elazığ’ın sahip olduğu önemli sanayi tesislerinin varlığı ve ilimizde o yıllarda yapılan yatırımlar nedeniyle bölgede Metropol kent olması için Devlet Planlama Teşkilatınca 3. Beş yıllık kalkınma planına işlenmişti. Bu o dönemde ilimizde büyük heyecan yaratmış ve önemli bir beklentiye yol açmıştı. Ancak bu kararın akabinde ilimiz hak ettiğini almayı bir kenara bırakalım elinde kilerinden bile oldu.

Şöyle dönüp bir geçmişe ve ilimizde bulunan yatırımlara bir bakalım. Sivrice Azot Fabrikası, Maden de Bakır İşletmesi, Keban’da Simli kurşun, Kovancılar’da Ferrokrom, merkezde Şeker Fabrikası ile Şarap Fabrikası, yine merkezde İplik fabrikası, yine merkezde Kiremit ve Tuğla fabrikaları vardı. Sanayi gelişmeye başlamıştı. Keban barajı ile birlikte bölgede yapılan istimlak sonucunda oluşan bir birliktelik ile kurulan Keban Plastik Fabrikası. Bütün bunlar zaman içinde çoğunluğu özelleştirilirken diğerleri de kapandı. Özelleştirme ve kapanma beraberinde işsizlikleri getirdi.

Elazığ’ın Metropol kent olması hayalleri ortadan kalkarken, bölgede ki diğer iller Elazığ ile rekabette ilimizi geçmeye başladılar.

Günümüzde ilimizin sahip olduğu yer altı ve yer üstü zenginliklerini kullanarak yeni hamleler yapılması için ETSO öncülüğünde bazı çalışmalar planlanmış durumda. Öncelikle kooperatifleşme yoluyla Kayısı,  İpek böcekçiliği, Nohut, Fasülye üretimi ve diğer alanlarda adımlar atıldı. Bunun yanında ilimizin 6. Teşvik kapsamında yerini alması ile birlikte OSB’de Tekstil ağırlıklı yatırımlar. Cip’te MTA’nın yaptığı çalışmalar sonucunda çıkarılan termal su ile bu bölgede Termal Sağlık Tesislerinin yapımı, yine MTA’nın Maden’de yaptığı aramaların sonucunda Cumhuriyet tarihinin en önemli madenlerinden birinin gün ışığına çıkarılması ilimizin geleceği adına önemli beklentilerin oluşmasına zemin hazırlamış durumda.

Deprem ve Pandemiden diğer illere göre iki kat daha fazla etkilenen ilimizin geleceğine umutlu bakmak hepimizin hakkı olsa gerek. Birlik ve beraberlik içinde ilimizin yer altı ve yer üstü zenginliklerini günümüz teknolojisi ile değerlendirmemiz gelecekte ilimizin yeniden bölgenin önemli bir merkezi olmasını sağlayacaktır. Bunun içinde sen ben demeden biz olarak ilimizin geleceğini planlama ve bunların gerçekleşmesini sağlama adına hareket etmemiz gerekiyor.

Unumuz var, şekerimiz var, suyumuz var ancak nedense bir türlü helvayı yapamıyoruz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
UNUMUZ VAR ŞEKERİMİZ VAR AMA HELVAYI YAPAMIYORUZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin