VAKA SAYILARI ARTIYOR TEDBİRLERİN AÇIKLANMASI VE ARTIRILMASI GEREKİYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve son iki yılda önemli kayıplara neden olun Coronavirüs salgını, yapılan önleme çalışmaları ve uygulanan tedbirler ile en alt seviyeye getirildi. Süreç içinde işyerleri kapandı, eğitim durduruldu, toplu taşıma tedbirler ile uygulandı ve Sağlık Bakanlığımızca Maske- Mesafe ve Hijyen kesintisiz uygulandı. Sonuçta hastalığın yayılması azaldı. Uygulanan tedbirler esnetildi ve kaldırıldı. Ancak salgının azalması ve tedbirlerin azaltılması ve kaldırılması ile birlikte özellikle son 15 günde ilimizde gerçekten çok sayıda covidli olan insanla karşılaşmaya başladım.

Salgına karşı en önemli tedbir olan aşılama çalışmalarında hatırlatma dozu uygulaması devam ediyor. Ancak insanlarımız artık üç aşı oldum bu nedenle artık bana bir şey olmaz diyerek aşılamayı bıraktık. Toplu etkinliklere katılmaya başladık. Ulaşımda mesafe kurallarını ihlal ettik. Maske kullanımının mecburiyetini unuttuk. Yaz ayları ile birlikte gerek yurt dışı gerek yurt içinden gelen vatandaşlar ve gurbetçiler ile kucaklaştık. Sonuçta sanki Covid 19 tamamen bitmiş gibi bir rahatlık içinde olduk.

Toplum olarak gerçekten yaşadıklarımızı çok çabuk unutuyoruz. Virüsün yayılmaya başladığı dönemde uygulanan kapatmaların başında lokantalar, çay ocakları, cafe,  düğün salonları ve kahvehaneler yer alıyordu. Bu meslek grupları gerçekten çok mağdur oldu. Ancak bugün bu meslek grupları yine gündeme geldi. Bu işyerlerinde hijyen kurallarının kesintisiz uygulanması isteniyor. Aynı şekilde sıcak içecek servisi yapılan tüm işletmelerde bu kuralın kesintisiz ve hatta tedbirlerini artırarak sürdürmeleri gerekiyor. Çünkü buralarda bardakların çok iyi dezenfekte edilmesi gerekiyor. Aynı bardaklar toplandıktan sonra yıkanıp yeniden kullanıma hazırlanıyorlar. Böyle olunca eğer virüs kapmış biri bu bardakları kullanmış ise bir başkasına bulaştırma riski oluşuyor. Ama bu bardakların çok iyi bir şekilde dezenfekte edilmesi ve yıkanması durumunda sıkıntı ortadan kalkıyor.

İlimizde son günlerde covid olanların sayısında artış yaşanıyor. Çevremize baktığımızda bunu görmemiz mümkün. Salgının önüne geçilmesi veya virüs bulaşanların sayısının azaltılması adına başta Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, İl Hıfzzısıhha kurulunun gerekli önlemleri almasının zamanı geldi diye düşünüyorum. Yaz aylarında ki etkinliklerin sınırlandırılması gerekirken, başta Belediye olmak üzere birçok etkinlikler düzenleniyor. Toplumun normal yaşamını sürdürmesi elbetteki çok önemli. Ancak tedbirlerinde kesintiye uğramadan sürdürülmesi gerekiyor.

Yaz bitiyor, tatilin sonuna yaklaşılıyor. Düğün dernekler, sosyal etkinlikler de hız kesmeye başlıyor. Ancak yeni bir eğitim öğretim yılı başlayacak. Toplum yeniden hareketlenecek. Vaka sayılarının azaltılmasına yönelik olarak gerekli tedbirler alınması ve uygulamaya konulması şüphesiz toplum sağlığı açısından önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
VAKA SAYILARI ARTIYOR TEDBİRLERİN AÇIKLANMASI VE ARTIRILMASI GEREKİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin