Yerel Seçimde Oy Kullanmayana İdari Para Cezası

featured

Yaren KAYA

Elazığ genelinde 408.070 seçmenin oy kullanmasının beklendiği 31 Mart yerel seçimlerine 1 gün kaldı. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 25. maddesine göre, Türkiye’de oy kullanmak yasal bir zorunluluk.

Oy verme işlemi, 31 Mart 2024 Pazar günü saat 07.00’de başlayıp 16.00’da sonlanacak.

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

Oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanma işlemi yerine getirilmediğinde cezası YSK tarafından belirlenmektedir.

31 Mart Yerel Seçimlerinde oy vermeme cezası, Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 300 TL olması bekleniyor.

Seçim günü oy kullanmama durumunda seçmene verilecek idari para cezası dışında, seçmene herhangi bir ceza uygulanmaz veya herhangi bir yasal sorumluluk doğmaz. Oy kullanmayan kişiler için ceza tebligatı gönderilir. Ceza tebligatının elinize ulaşmasıyla birlikte pusula üzerinde ödeme işlemleri hakkında bilgiler yer almaktadır.  Ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapılmaktadır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerel Seçimde Oy Kullanmayana İdari Para Cezası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin