ETSO YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEYECEK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası hafta sonunda seçim heyecanı yaşayacak. Önümüzdeki 4 yıl için görev yapacak olan Başkan ve 14 Komitenin üyelerinin seçimi yapılacak. Seçim süreci içinde üç adayın çalışma yürüttüğü ancak seçime sayılı günler kala bir adayın adaylıktan çekildiğini açıklaması ile iki adayın yarışacağı seçim 12 Kasım Cumartesi günü yapılacak.

Ticaret ve Sanayi Odası bir ilin vitrinini oluşturuyor. Burada görev yapacak olan Başkan ve Yöneticiler, gelecek adına ilin vizyonunu belirleme, yapacakları çalışmalar ile ilin yatırım kazanması, üyelerinin sıkıntılarına çözüm getirme adına girişimlerde bulunmaları, ufku açık, bilgi ve birikimleri olan, ülkenin ve dünyanın yaşadığı veya yaşayacağı gelişmelere karşı pozisyon alıp bu konuda adımlar atmayı becerecek yeteneklere sahip olması gerekiyor.

14 Meslek Komitesinde yer alacak olan isimlerin oluşturacağı Meclisin de çok önemli görevleri olacak. İlimizin sahip olduğu artıları geliştirmenin yanında eksilerinin de artıya dönüşmesini sağlayacak çalışmaları yapmaları gerekiyor. Burada TSO’nun görevlerine şöyle bir bakalım.

Ticaret Odasının görevleri 5174 sayılı Kanunda belirtilmiştir. Buna göre, Meslek ahlâkını, disiplini ve dayanışmayı korumak ve geliştirmek, ticaret ve sanayinin kamu yararına uygun olarak gelişmesine çalışmak. Ticaret ve sanayiyi ilgilendiren bilgi ve haberleri derleyerek ilgililere ulaştırmak, ilgili kanunlar çerçevesinde resmî makamlarca istenecek bilgileri vermek ve özellikle üyelerinin mesleklerini icrada ihtiyaç duyabilecekleri her çeşit bilgiyi, başvuruları durumunda kendilerine vermek veya bunların elde edilmesini kolaylaştırmak, elektronik ticaret ve internet ağları konusunda üyelerine yol gösterecek girişimlerde bulunmak, bu konularda gerekli alt yapıyı kurmak ve işletmek. Ticaret ve sanayiye ait her türlü incelemeleri yapmak, bölgeleri içindeki iktisadî, ticarî ve sınaî faaliyetlere ait endeks ve istatistikleri tutmak, başlıca maddelerin piyasa fiyatlarını takip ve kaydetmek ve bunları uygun vasıtalarla yaymak. Bunlar yapmaları gereken çalışmaların bazıları. Bunların yanında özellikle bulundukları ilin gelişimine katkı sağlayacak özel çalışmalar yapmalı, üyelerinin sıkıntılarına çözüm getirecek adımları atmalı.

Şimdi önümüzde bir seçim var. 12 Kasım günü Koç İlköğretim Okulunda yapılacak olan oy kullanımının ardından açılacak olan sandıklarda tasnifi yapılacak olan oyların ardından mevcut adaylardan Ali Şekerdağ veya İdris Alan’dan biri yeni dönem için ETSO’nun Başkanı olacak. Seçimin ardından 14 Meslek Grubunun temsilcileri belirlenmiş olup, buna göre yapılacak olan seçimin ardından da Meclis oluşacak. Yeni dönem için yapılacak olan seçimin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ETSO YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEYECEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin