YENİ HEDEFLER YENİ HEYECANLAR

Acısı ile tatlısı ile bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2022 yılı yaşandı ve artık bitiyor. 2023 yılına girmeye önümüzde üç gün kaldı. Yeni yılda yeni heyecanlar yaşanacak. Hem kendi hayatımızda işimizde hem de ülkemizin geleceği adına. Yaşadığımız yılda geride kalan olayların bir bölümünü belki hiç hatırlamak istemeyeceğiz belki bazılarını hiç unutmak istemeyeceğiz. Ancak gerçek olan bir tablo var ve insanlarımızın çok önemli bir bölümü yaşananlardan mutlu değil. Ülkemizde ki hayat pahallılığı insanlarımızın sıkıntı yaşamasında ki en önemli etken.

2023 yılında uygulanacak olan Asgari Ücret açıklandı. Bunun yanında özellikle ülkemizdeki en önemli sıkıntıyı yaşayan kesimi oluşturan Emekliler yeni yılda maaşlarına yapılacak olan artışı bekliyorlar. Çünkü en düşük emekli maaşı 3500 lira ve bu maaşla milyonlarca emekli bu maaşla geçinmenin çabası içindeler. Ardından Memurlar maaşlarına yapılacak olan zam oranını bekliyorlar. Yeni yılın başında 3 Ocak’ta bu artışlar açıklanacak. Memnuniyet verici olacak mı beklentilerin altında kalacak mı bunu hep birlikte göreceğiz. Beklentilere baktığımız da yapılacak olan artışın enaz yüzde 40 ve üzerinde olması isteniyor.

2023 yılında ülkemizin geleceğini belirleme adına bir Genel Seçim yaşanacak. Genel seçimlerin normal olarak Haziran ayında yapılması gerekiyor ancak siyasette yaşanan gelişmelere baktığımız da bu seçimin Mayıs ayında bir erken Genel Seçim olarak yapılması da gündemde. Bu nedenle ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de bu seçimde gönül verdikleri siyasi partiden Milletvekili olmayı planlayan isimler seçim çalışmalarına başlamış durumdalar. Birçok isim sahada ve vatandaşlar ile diyalog içindeler. Hatta şimdiden birçok senaryo yazılmaya başlanmış durumda. Bunları da önümüzdeki günlerde daha net olarak görme imkanı bulacağız. Seçim ile ilgili olarak ilimizde birçok isim ön plana çıkarken, il dışından da bazı isimler bu seçimde ilimizde çeşitli partilerden aday adaylığı müracaatlarını yapacaklar. Bunlar arasında çok önemli isimlerin yer alacağını da şimdiden söyleyebiliriz. Gerçekten sürpriz isimler ile seçmenlerimiz karşılaşabilir.

Vatandaşlarımız yeni yıldan beklenti içindeler. En önemli beklenti enflasyonun düşmesi, hayat pahallılığının azalması, fiyat artışlarının kontrol altına alınması ve yapılacak olan maaş artışlarının kendilerini sıkıntıya sokmadan yaşamlarını idame ettirecek düzeye gelmesi.

Yeni yıl yeni beklentilere yol açıyor. Yeni yılın öncelikle tüm insanlarımıza sağlık getirmesini, mutluluklarını artırmasını, ülkemiz adına sıkıntılarımızın sona erdirecek çalışmaların yapılmasını diliyor hepinize huzur diliyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YENİ HEDEFLER YENİ HEYECANLAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin