AYNI TAS AYNI HAMAM

İlk haftalardan sonra Elazığspor’un rakibine bakarak maç sonucunu tahmin edebiliyoruz. Sakatlık ve cezalı durumlar hariç değişmeyen oyuncular ve oyun düzeni ile maçlarda nasıl oynayacağımızı kimden ne kadar performans alacağımızı ezberledik artık. Ramazan Hoca gittikten sonra takımın başına gelen Cüneyt Hoca oyuncular ve sistem üzerinde arayış içindeydi. KaraköprüBelediyespor maçında gördük ki bu arayışı erken sona ermiş gibi. Giden hoca ile aynı oyuncuları tercih edip temposuz oyun tarzıyla da aynı düzeni devam ettiriyor. Yani anlayacağınız aynı tas aynı hamam!Yenişeylerdenenmeyecektiyse hoca değişikliğine neden gittik. Elazığspor’un başarısız sonuçlar almasının suçlusu kim? Daha öncede bu soruyu sormuştum. Bence şuana kadar ki başarısızlıkta oyuncuların ve hocanın payı yüzde yirmi beş otuzu geçmez. Geri kalanı transfer tahtasını açamayan ya da açmayan kişilerdir. Yani yönetim ve şehrin önde gelenleri. Yıllardır başarıya aç bir camia ve şehrin başarılı olması için yapılması gerekenlerin neden yapılmadığı neden ertelendiği kimlerin nasıl basit hesaplar yaparak takımın başarısından çok başka menfaatler peşinde olduğunu bunların hepsini Elazığ halkı biliyor. Bu konuda ki takdiri de bütün Elazığspor taraftarı ve Elazığlılara bırakıyorum.

Bu haftaki KaraköprüBelediyespor deplasmanı daha maç başlamadan kâğıt üzerinde bile istatistiksel olarak zor bir maçtı. Rakibimiz 14 hafta toplamdan sadece 6 gol yiyerek ligin en az gol yiyen takımı konumundaydı. Kendi evinde oynadığı maçlarda 12 gol atıp 3 gol yemişlerdi. Sadece bu istatistikler bile bizim bu maçtan puan çıkarma ihtimalimizin ne kadar az olduğunu göstermekte. Öyle ki bizim deplasman performansımız bu durumun tam tersi 7 maçta sadece 6 gol atıp 12 gol yemişiz. Maç öncesi elimizde bulunan verilerin tamamı bizim için olumsuz da olsa yeni hocanın arayış içinde olması geçen hafta geriden gelinerek alınan galibiyetin morali bize küçükte olsa umut veriyordu. Bu umut maç kadrosunun açıklanmasıyla umutsuz bir bekleyişe döndü. Çünkü kadroda özellikle takımı orta sahada atağa çıkarken ve savunma yaparken sürekli zafiyete uğratan Zeki Yağızcan ve Mesut vardı. Bu oyuncuların aynı anda oyunda olması takımın göbeğinin temposuz olmasına neden oluyor ve doğal olarak takım hantal ağır bir görüntü veriyor. Genç dinamik ve koşan oyuncular olmadığı sürece biz daha çok 3 gollü 5 gollü mağlubiyetler görürüz. Gençlerimize şans ne zaman gelecek bölgesel amatöre düşünce mi ne zaman? Karaköprü’nün net pozisyonlara girdiği oyunun hâkimiyetini elinde tuttuğu bir ilk yarı izledik. Bizde çok net olmasa da fırsatlar yakaladık en azından birini değerlendirebilseydik rakibi panikletip hata yapmasını sağlayabilirdik. Bizim ilk yarılarda gol bulamamamız her zaman tehlikeli bir durum. Çünkü maçların özellikle 60. dakikasından sonra takım oyundan çok düşüyor. Nitekim bu maçta da böyle oldu. 64, 84 ve 90. dakikalarda yediğimiz gollerle maçtan 3-0 gibi ağır bir sonuçla ayrılmak zorunda kaldık. Haftalardır takımın ikinci yarılarda gösterdiği bu zafiyete çözüm bulamadık. Oyuncu kadrosunun darlığı bu konuda teknik ekibin elini kolunu bağlamış gibi görünse de ilk yarıda önde basarak golü arayıp ikinci yarı iste daha statik oynayarak puanları toplayabiliriz. Bu veya buna benzer çözümler teknik heyetin aklına gelecek mi bunu ileriki haftalarda göreceğiz.Ayrıca Karaköprü taraftarına gösterdikleri kardeşlik ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bu hafta bizim için tek kazanç buydu diyebilirim.

Önümüzde ki hafta sonu sahamız da lig sonuncusu 33 golle ligin en çok gol yiyen takımı Eskişehirsporla karşılaşacağız. Sezonun ilk yarısının bitimine 2 hafta kala play-off hattından daha fazla uzaklaşmamak ve ikinci yarıya daha umutlu bakabilmek için mutlaka 3 puan almalıyız. Karşıyaka deplasmanından önce bu galibiyete çok ihtiyacımız var. Diğer temsilcimiz 23 Elazığ ise iki hafta üst üste alınan galibiyetlerin morali ile güçlü rakibi AyvalıkgücüBelediyesporu ağırladı. Öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayarak 1 puana razı oldu. 13 puana ulaşan 23 Elazığ bu haftayı da düşme hattının üstünde bitirmeyi başardı. Önümüzdeki haftayı çifte galibiyetle bitirmek dileğiyle…

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AYNI TAS AYNI HAMAM

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin