GÖZLER KOMİSYONA ÇEVRİLDİ

Ülkemiz ekonomisi geçtiğimiz yıllarda yaşadığı dalgalanmanın etkisi ile önemli sıkıntılar yaşadı. Yaşanan sıkıntı özellikle yatırımcı, sanayi ve işadamları açısından büyük olumsuzluklar yaşattı.

İşadamları yarının neleri getireceğini göreceği için beklemeye geçip üretimini kısma tedbirini uyguladı. Döviz kurlarında ki oynaklık nedeniyle iş dünyasının elinin kolunun bağlanması piyasaların kilitlenmesine etken oldu. Çünkü dövizdeki anlık değişim kurumların firmaların maliyet muhasebesini yapamaz duruma getirdi.

Belirsizliği gideren açıklamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması ve alınan tedbirlerin piyasa ile paylaşılması sisli ortamı açtı.

Belirsizlik giderildi ve sanayi, yatırımcı ve işadamları rahatladı.

Hükümetlerin görevi ülkesinde ki vatandaşların refah seviyesini artırmak, ekonomik alım gücünü yükseltmektir.

Emekli, işçi, çiftçi, memur ve esnaf sıkıntılı bir sürecin sona ermesi için Hükümetin önce Asgari Ücret çalışmasından iyi bir rakam ile beklentileri karşılayacak bir adım atmasını, ardından da 2023 yılı

Emekli ve Memurların maaş ücretlerinin ne kadar olacağını beklemeye başladı.

Asgari Ücret konusunda vatandaşları rahatlatabilecek bir rakam açıklanması.

Yapılan zam işgücünü memnun ederken, işveren için yapılan vergi indirimi de bu alanda işverenin yükünü azaltma açısından önem taşıyacak. Beni bu artışlarda tek endişelendiren, ticaret ve hizmet sektöründe ki işletmelerin gelecek olan yükü fiyatlarına yansıtmaları. Çünkü üreten kesimin işvereni de kendini korumak ve geleceğine endişe ile bakmamak zorunda.

Piyasalarda dövizin artışı ile birlikte özellikle tedarik zincirlerinde yaşanan tıkanma, yapılan müdahale ve alınan tedbirlerin ardından rahatlama sağladı. Vatandaşların, o günkü süreç içinde evlerinde stok yapma girişimi de sıkıntının yaşanmasına katkı sağlamıştı. Bazı ürünlerin yok satması endişelerin artmasına zemin hazırlarken, alınan önlemler ile birlikte hem fiyatlarda ki yükselişler geriye dönmeye başladı hem de tedarik zincirlerinde ki sıkıntılar giderildi.

Şimdi 2023 yılına giriliyor. Emekli ve Memurların da beklentisi büyük ihtimalle iyi bir artış yapılarak karşılanacak. İktidar vatandaşların beklentisine olumlu zam artışları ile cevap verirken belki bunu da düşünüyor.

Gözler Asgari Ücret Komisyonuna çevrilmiş durumda. Bakalım bu çalışmada masadan hangi rakam çıkacak. Çıkacak olan rakam memnunluk yaratacak mı?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GÖZLER KOMİSYONA ÇEVRİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin