İKTİDARDA IŞILTI YOK MUHALEFET ZİFİRİ KARANLIK

Kovid sarmalından bu yana insanlık diken üstünde. Arap baharı sonrası karışan bir Orta  Doğu, Rusya Ukrayna savaşı, batının açlık iştihasıyla zalimane etrafına saldırışı, bize düşmanca bakışı…

Cumhurbaşkanımızın Ak Parti’de metal yorgunluğu var tespiti sonrası ikinci genel seçimler gelmekte. Oysa ne Ak Partide köklü bir değişim ne muhalefette bu halk için estetiklik dışı ciddi bir girişim.

Liderler, liderler, liderler… Onlar kendi aralarında kavga ederler. İktidar iktidarını sürdürme, muhalefet koltuğu devralma sevdasında. Söylemde iki lider de halk için var. Bence halk sadece seçmek için var.

İşleyen siyasi düzene baktığımızda ne iktidar vekillerimiz, ne muhalefet, ne muhalefet vekillerimiz, ne muhalif il ve belediye encümenlerimiz işleyen siyasi gidişatı eleştirmemekte.

Ağzını açan muhalif her birey fakirliğimizi, enflasyonu dile getiriyor ama kimse hiç kimse yapılan her hangi bir işte paranın çar çur edilip edilmediğini, yolsuzluk ya da hırsızlık olup olmadığını araştırmıyor, sorgulamıyor.

Dillere destan bir Ellysiumuz yapıldı. Başından sonuna devletin olan kısım komik ve gülünç bir rakamda kaldı. Müteahhitin payı hep arttı hep arttı. Elazığ’da parkomatlar ( yol kenarında ücretli parklar ) yıllar oldu kalktı Ellysium hangi yasal zeminle ve hangi güçle bilmiyorum ama o daracık yolda darphane gibi para basan paralı bir parkomat kurdu. Oraya baktıkça bir tek peşkeşi ben mi görüyorum yoksa Ellysiuma haksızlık mı ediyorum bilmiyorum.

Duydunuz mu hiç bu durumdan muhalefet zerre kadar yaralı? Hatta bırakın muhalefeti şehre gelen bazı sanatçılar şehrin ahlakını bozuyor diye Ellysiuma karşı çıkanlar bile Ellysiumun bu sömürü çarkına itiraz etmiyorlar.

Biri PTT Meydanında diğeri Ahmet Aytar Spor Salonunun olduğu yerde şehrin kesinlikle ihtiyacı olan üstü park, altı otopark çok güzel iki park yapıldı. Bu iki parkın da ihalelerinde ciddi olumsuzluklar, halkın parasını sömürüşler yaşandı ama ben muhalefetten bu konuları dile getiren ne bir encümen ne bir vekil ne bir parti temsilcisi görmedim.

Yaşananlara baktığımda muhalefet de bu olumsuzluklara gizliden gizliye ortak mı diye kendime sormadan edemiyorum.

Belediye Muhtarlara katkı olsun diye destek ödemeleri yaptı ben muhalefetten muhtarları hükümet desteklesin diye bir eylem görmedim.

Muhtarlara ve encümenlere eleman için kontenjan tanındı buna karşı çıkan bir muhalefet görmedim.

Hatta bazı muhtarlarımız bu dolaylı rüşvete tepki gösterip Belediyeye eleman vermediler bu muhtarların bu ulvi davranışını kutsayan hiç bir muhalif de görmedim.

İktidar temsilcileri ve muhalefet yerli yerinde bir davranışla yıkım ihalelerindeki usülsüzlük için kenetlendi devrin Valisi şehrimizden gönderildi.

Valimiz Ömer Toraman atak oluşu ve her soruna olumlu yaklaşımıyla göz doldurmakta. Ben şehrimizde muhalefet ve iktidarın Valimizle beraber hep birlikte tarımsal yatırımlarla su, sulama, köylerde yeni model bir yapılanmaya neden eğilmediklerini şaşkınlıkla izliyorum.

Jeologlara göre miktarı ve debisi yüksek yer altı suları bulunması durumunda o bölgede daha fazla kuyu vurulur ve daha kapsamlı çalışmalar yapılır. Cip bölgesindeki termalimiz de hem debi olarak çok yüksek, hem su miktarı olarak çok fazla üstelik kendi cazibesiyle yerin derinliklerinden gelen bir termal su. Yanında bir değil onlarca kuyunun vurulması gerekli bir bölge.  MTA Genel Müdürü bu alandaki bütün çalışmalara severek destek veren bir hemşehrimiz olmasına rağmen STK’larımızın ve siyasetçilerimizin siyasal rant arzusu, ufuksuzluğu bizi bir tek termale mahkum etti. Halbuki suya dair endişe ve yokluk, gelecekteki kıtlık hesapları, tarımın yeni dünyadaki gücü bizi petrol ve doğal gaz aramalarından daha çok su aramaya itmeli. Hele bu su termalse hem sera, hem kaplıca, hem ısıtma için kullanılacağı için petrol ve doğal gazdan çok daha fazla önem arz etmekte.

Ama ne muhalefet ne iktidar bunun farkında, tarlalarımız susuzluktan dolayı kuru tarıma mahkum bulunmakta.

Şehrimizin susuzluğu da öyle görünüyor ki çok ciddi bir sorun. Belediye’nin tek çözüm adımı yeni kuyular vurmak. Durum acilken buna okey denebilir sma gerçekte asla bu çözüm olamaz. Ben hiç muhalefetin yahu alternatif bakalım Munzur’dan Elazığ’a su getirmenin yolunu araştıralım diyeni görmedim.

Hamza Bey barajıyla ilgili barajın su kaçırdığına dair ciddi iddialar var bu konu bile olamıyor muhalefetimize yar. Varın gerisini siz düşünün. Nasıl bir muhalefetimiz var buna üşünün.

Hulasai kelâm iktidardan ışıltı yok muhalefet zifiri karanlık. Biz yöneticiler ne kadar kötü olurlarsa olsunlar onlara duyacağız hayranlık.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İKTİDARDA IŞILTI YOK MUHALEFET ZİFİRİ KARANLIK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin