Kadınlara Zorunlu Askerlik-1

Bu başlığa bakar bakmaz, şimdi bu nerden çıktı dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bende iki şeyi göz önüne almanızı salık veriyorum;

1- daha yazının gerisini okumadınız

2-ikincisi ve de en önemlisi bir delinin köşe yazısını okuyorsunuz.

Geçmişten günümüze birçok orduda hem cephede hem de cephe gerisinde yer alan kadın askerler verilen görevlerde çok başarılı işler çıkarmışlardır. Günümüzde, Ülkemizde dahil, birçok ülkede rahatlıkla asker olabilmektedirler.  Kadınların fiziksel ve psikolojik farklılıkları gerekçe gösterilerek ordular içerisindeki sayıları son derece sınırlı kalmış ayrıca ordu içerisindeki her birimde görev yapmaları mümkün olmamıştır. Bazı ülkelerde, geleneklerinden kaynaklı,  kadınların savaşması ve orduda yer alması yasaklanmıştır. Zorunlu askerlik uygulamasına gelince,  başta İsrail olmak üzere son derece sınırlı ülkelerde söz konusudur.

Şimdi gelelim Türkiye’de kadınlara zorunlu askerlik uygulamasının nasıl olabileceğine. Öncelikle Genel Kurmay Başkanlığımızda bir kuvvet komutanlığı oluşturulması gerekecektir, mesela, TOMRİS Kuvvet Komutanlığı. Komutanlığın oluşturulması ile birlikte, özel birliklerin bu kuvvet komutanlığına bağlı olarak oluşturulması sağlanmalıdır.

Kadınlara yönelik olarak uygulanacak ilk askerlik alımlarında kesinlikle üst yaş şartı aranmaması gerektiği gibi özellikle orta ve üst yaş grubuna öncelik verilmeli!

Askerlik süresi, bir ay acemi birliği olmak üzere en az üç ay en fazla altı ay süre ile uygulanmalı. Acemi birliğini tamamlayan her kadın askere asgari ücret kadar maaş ödemesi yapılmalıdır.

Evli olan kadınların acemi birliği bittikten sonra, 07.00- 19.00 arasında mesai olarak askerlik hizmetlerinin geri kalanını tamamlaması sağlanabilir. Çocuğu olması halinde ise ücretsiz kreş ve bakım hizmetleri ilgili saatlerde sunulmalıdır.

Ülkemizde, güvenlik güçleri seçilirken manken seçme hastalığımız var. Kadınlara yönelik olarak yapılacak Asker alımlarında kesinlikle hiçbir kriter oluşturulmaması gerekiyor. Engelli-Engelsiz, uzun-kısa, kilolu-zayıf hiç ama hiçbir kriter olmamalı!

Peki askerlik eğitimi içerisinde neler olacak başlıklar halinde yazalım;

1- Askeri eğitimler

2- Sosyo-Psikolojik Eğitimler

3- Dini Eğitimler

4- Aile Eğitimleri

5- Savunma Sporları Eğitimleri

6- Güzel Sanatlar Eğitimleri

7- Finansal Okur-Yazarlık Eğitimleri

8- Yetenek Testleri

Belki bazılarınızın aklına bu eğitimleri okullarda da verebiliriz şeklinde bir fikir gelebilir ancak iddia ediyorum iyi bir öğrenme ortamının iki gerekliliği var;

1- Disiplin

2- Korku

Bu iki unsuru hiçbir okulda hele bu yüzyılda sağlamanız mümkün değil! Ayrıca toplumumuzun bütün kesimlerinin askere ve askerliğe yönelik duymuş olduğu büyük saygıyı da düşündüğünüzde.

Bu haftalık bu kadar dostlar yazımızın devamı inşallah haftaya yayınlanacak. Kendimize deli dediysek umudunu kaybedecek kadar da deli değiliz!

Umutlarla, nice güzel yarınlara…

 

 

 

 

 

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadınlara Zorunlu Askerlik-1

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin