ORC’YE GÖRE İYİ ÇOK İYİ BENCE İYİ ÖLÜM DÖŞEĞİNDE

Bu güne kadar siyasi partilerde atılan adımların doğruluğu ya da yanlışlığı üzerine yazmışlığım vardır ama hiç bir partinin oy oranıyla ilgili bir yazım olmadı.  6 Temmuz’da  ORC’nin yapmış olduğu bir anket kafama tak etti. Ankete göre İyi Parti Türkiye’de % 22,5 ile uçmuştu Elazığ’da %17,5 ile iyiden iyiye dallanıp budaklanmıştı hatta etrafa kök bile salmıştı.

Ulusaldaki durumu bilmiyorum ama Elazığ’da İyi Partinin varlığını arttırdığına inanmıyorum. Nasıl arttırsın ki? Zaten istifa eden de çıktı.

Uygulanan politikalara baktığımda İyi Partinin Elazığ’daki rotasının kısır bir döngüye girdiğini düşünüyorum. İlimizdeki İyi Partililerin bir kısmı MHP’yi ülküsünden ayrılmış bir parti olarak gördüğü için, bir kısmı da MHP’de arzuladığı pozisyonu bulamadığı için İyi Partiye geçmiş ve İyi Partiyi tamamen ülkücü politik platformda tutarak başarma peşinde. Yahu iyi de Elazığ’da MHP nerede? Evet bu şehir ülkücüleri sever ama siyaseti ülkücülüğe teslim etmez.

Elazığ ülküsüne bağlı bir şehir olarak tanındığı için İyi Parti de bu handikapa kapılmakta . Halbuki Elazığ’ı doğru analiz eden biri şehrimizin milliyetçilere sempatik baktığını ama bunu oya yansıtmadığını iyi bilir. Bu güzide şehir her daim bu şehrin mozaiğini temsil eden muhafazakar bireylerle oy veren bir çizgi oturtmuştur. Şöyle bir geçmiş yıllara bakın MHP kaç seçimde kaç vekil çıkarmış/ çıkaramamış anında anlarsınız. Belediye Başkanlığında da yıllar önce Behçet Susmaz’la MHP’yi noktalamış.

Ak Parti Reisi bu konuda takdir etmek gerek. Her daim Elazığ’ı çok doğru okumuş sürekli burdan baskın kazanan olarak çıkmış. Sadece seçilmişlerin vasıfsızlığı halkı kısmen Ak Parti’den soğutmuş.

Coğrafi cazibe şehri Elazığ demografik yapı olarak çok daha özel bir şehir. Şöyle ki Alevisi, Sunnisi, Ermenisi, Zazası, Kürdü, Arabı, Türkü, Göçer’i, Yerleşiği güven ve huzur üzere dayanışma içinde yaşayan bir şehir. 6 ilçesi Palu’dan ayrılma ama hala bu 6 ilçede Palu özelliğini üzerinde taşımakta. Palu kökenli bu kesim nüfus olarak şehrin yüzde 75’inden fazlasını temsil etmekte.

Bu kesim zorlu bir coğrafyadan geldiği için yeterince elit olmasa da ticarette, yaşamda, yapılaşmada, iş dünyasında şehrin ana omurgasını oluşturmakta.

Şehrimizin çoğunluk bey efendisi, kültürel gelişmiş kesimi yerlilerden oluşsa da eğitim ve kentlilik kırsalımız insanı arasında da artık son derece kibar, son derece elit, son derece gelişmiş aileleri ve bireyleri var etmiş bulunmakta.

Evet siyasi partilerin ideolojileri, politik çizgileri genel merkezleri tarafından çizilir ama seçim şehir şehir belde belde yerel dinamiklerle kazanılır. Yoksa ben de ideal bir metin yayınlayıp her gün onu haykırarak Türkiye’yi sallarım.

Neden İyi Parti ile ilgili yazdın derseniz şahsen ben rekabetin kaliteyi getirdiğine inanırım. Elazığ’da CHP parti kimliğinden çok Gürsel Erol’la var MHP iktidar ortağı olduğu için iktidara göre adım atar siyasi varlığından ziyade iş peşinde bir parti konumunda. HADEP seçmen kitlesi, siyaset biçimi normalden farklı. Diğer küçük partiler koşuyorlar koşturuyorlar. Yeniden Refah’a acıyorum ciddi ciddi. Liderleri çok iyi, çizgileri harika öne çıkan isimler çok kötü.

Geriye kalan bir Ak Parti bir de İyi Parti. Ak Parti’nin deneyimi, tecrübesi, iktidar sevdalıları bizi ona öneri sunmaktan geri tutar. Ölmek ya da dirilmek üzere önünde iki seçeneği hazır duran bir İyi Parti kalıyor.

İyi Partinin Elazığ İl Başkanı son derece kibar ve çok saygıdeğer biri ama siyasal etkinliği açısından ben İyi Partiyi Elazığ’da yeterince aktif bulamıyorum bu Genel Merkezin kusuru mu yoksa İl Başkanlığının eksikliği mi bilmiyorum.

Meral Hanım ve İyi Parti Elazığ’da gecikmiş gibi duruyorlar. Bu hızla seçimden çok sonraya anca hazır olurlar. Bence İyi Parti Alel acele adayını çok doğru bir şekilde belirlemeli ve her şeyiyle arkasında durmalı. İyi Parti siyasi tecrübeyi içeren ama siyasette kaşar olmamış, milli değerlerle savaşmamış, muhafazakar temsiliyeti yüksek, Palu kesiminde ciddi karşılığı olan elit, efendi kimlikli bir adayla yola koyulursa hem vekil çıkarır hem Elazığ’ı sallar. Yok MHP’yi kendisine kıstas alıp sadece ülkücü bir çizgide devam edecekse MHP’nin oylarını bölecektir ama İyi’de de çiçekler açmayacaktır.

Ayrıca kişisel olarak tüm adayların varoşları bilen onların derdiyle dertlenen onlara gerçekten duyarlılık gösteren adaylar olmasını diliyorum. Bu talebim bugün oy getirmez belki partilerimize ama emin olun çok büyük bir iyiliktir yarınlardaki gençliğimize.

Yine söylüyorum İyi Elazığ’da ölmek üzere.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ORC’YE GÖRE İYİ ÇOK İYİ BENCE İYİ ÖLÜM DÖŞEĞİNDE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin