YENİ VARYANT KAPIDA, AMAN DİKKAT!

2019 yılından bu yana geçmek bilmeyen Covid, yeni varyantıyla yine gündemde.

Geçen hafta Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu açıklama, dünya geleninde korku ve panik yarattı. Yapılan açıklama; bu güne kadar ki en bulaşıcı Covid varyantı olduğu ve hızla yayılmasıyla da virüsün mutasyona uğrayarak daha da tehlikeli ve ölümcül hale gelebileceği yönünde.

Amanın dikkat!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD’de vaka sayılarının ciddi şekilde artmasına yol açan yeni alt varyantının( XBB.1.5), hızlı yayılmasıyla mutasyona uğramasından ve bu değişimin de daha tehlikeli ve ölümcül olmasından endişeli. Covid varyantının bugüne kadar görülen en bulaşıcı varyantı olduğunu açıklayan DSÖ, ABD’deki vaka sayılarındaki %4 artış sebebinin en önemli etkeninin de bu varyant olduğunu ve yayılma hızıyla tüm diğer varyantların önüne geçtiğini de açıkladı.

Bu varyant çeşidi ülkemize geldi mi ya da gelir mi bilinmez ama şu an etrafımdaki herkes hasta ve çok ciddi septomlar gösteriyorlar. Geçen hafta okulda tüm hocalarımın ve arkadaşlarımın geçirdiği, covid varyantı mıydı; yoksa sıradan bir grip miydi?

Ne olduğunu bilmiyorum ama şurası bir gerçek ki, diğer griplere hiç benzemiyordu.

Gözlerde hassaslaşma ve sulanma, boğaz ağrısı, ciddi halsizlik ve ateş belirtileri gösteren bu gribin en belirgin belirtileriydi.

Covid-19 salgının en çok mutasyona uğrayan varyantı olan Omicron’ en sık görülen septomları arasında; ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük, yorgunluk bulunuyor. İnternette bu varyantla ilgili uzmanların yapış olduğu açıklamalar mevcut.

Bağışıklık sistemine bağlı olarak hafif atlatılabilme ihtimaline karşı çok ciddi komplikasyonlara da neden olabileceği uyarıları söz konusu.

Kış mevsiminde ve en çok bulaşıcılığın olduğu dönemdeyiz. Ama gel gör ki maske takaların sayısı elimin parmaklarını geçmiyor.

Açıkçası hayretler içindeyim!

Hasta olmamak için önlem alın, dahası hafif bir soğuk algınlığı gibi geçirdiğinizi düşünseniz bile maske, mesafe ve hijyene her zamankinden daha çok dikkat etmeye özen gösterin.

Hem kendiniz hem de çevrenizdeki insanlar için lütfen bu konuda duyarlı olalım.

Bulaşıcılığı önlemek ve daha erken iyileşebilmek adına hastalık belirtilerinin görülmesiyle birlikte evde istirahat etmeli ve mecbur kalmadıkça kalabalık içine çıkılmamalı.

Çıkmak zorundaysanız da lütfen maske takarak gerekli önlemleri almaya dikkate edin. Hasta olmayanlara da tavsiyem, bu riskli dönemlerde kalabalıktan mümkün olduğunca sakınmaları ve maske kullanımına tekrar başlamaları.

Her şeye rağmen güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle…

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YENİ VARYANT KAPIDA, AMAN DİKKAT!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin