KOORDİNASYONU SAĞLAMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ

Elazığ’ın gelişmesi ve sorunlarını azaltması noktasında ilimizde ki tüm kurum ve kuruluşlar gerekli çalışmaları ve planlamalarını yaparak bir sonraki yılın yatırım planlamalarını hazırlıyorlar. Yıl içinde de Valilik Koordinesinde ve Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplantıları dönemsel olarak yapılıp, başlanan ve devam eden çalışmaların gerçekleşme durumları değerlendiriliyor. Olması gereken bu. Ancak be yıllardır bir gazeteci olarak bu konu eksikliğimizin bulunduğunu kurumlarımızın belirli bir planlama kapsamında ortak hareket etmelerinin yetersiz olduğunu iddia ediyorum.
Nasıl mı?
Kurumlarımız, Belediye Başkanlığı, Telekom, Doğalgaz, PTT ve diğer kurumlarımız planlamalarını yıllık olarak yapmalarının yanında, uzun yıllar sonrasında ilimizin erişeceği nüfus ve fiziksel olarak yaşabileceği gelişime karşı kısa vadeli değil uzun vadeli olarak bir planlama yapmanın çabasında olmalı. Elazığ’ın, örneğin 2050 yılındaki ihtiyacını karşılamak üzere ortak bir planlama ile yatırımlarını planlama noktasında birliktelik sağlamalı.
Elazığ Belediyesi, yaptığı veya yapacağı İmar Planında, vereceği kat artışları veya yapılaşma kapsamında mahallelerin artış göstereceği nüfusu yaklaşık olarak planlamasını yaparak içmesuyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesini bu nüfusu göz önüne alarak yapımını planlamalı. Aynı şekilde Telekom internet altyapısını, Doğalgaz Müdürlüğü, TEİAŞ ve PTT ‘de bu nüfusa verilecek hizmeti buna göre planlamalı. Böylece gerçekten kurumlar arasında ki koordinasyon ilimizin ve insanlarımızın sıkıntı yaşamadan hizmet almalarının zemini hazırlanmış olacaktır.
Bugün bir kurumumuz altyapı çalışmasını yapıp tamamlıyor birbaşka kurum ardından çalışma başlatıyor. Bunlar hem yapılan çalışmaları aksatıyor hem de özellikle yollarımızın bozulmasına ve asfalt giderlerinin artmasına neden oluyor.
Hem giderleri azaltmak hem de hizmetlerin kalitesini artırmak adına kurumlarımızın bu konuda gerçekten örnek vermek için söylüyorum 10 yıl sonrasının planlamasını yapması ve bu doğrultuda hareket etmesi Milli Servetin korunmasını sağlayacaktır. Bunu başardığımız zaman her kesim rahat edecektir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KOORDİNASYONU SAĞLAMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin