irfan arslan

GÜZEL İŞLER OLUYOR İLİMİZDE

Bugün seçimi siyaseti bir kenara bırakıp ilimizde bu süreçte yaşanan ve geri planda kalan güzellikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Eğitim dünyasında ki hemen her öğrencinin sıkıntı yaşadığı Matematik dersi eğitim hayatının sonuna kadar sıkıntı yaşatabiliyor. Oysa bu dersin seyredilmesi ve basit bir şekilde öğretilmesi durumunda öğrenciler hayatlarında en mutlu olacakları dersin Matematik olduğunu görmeye başlıyorlar. Baktığımız da hesap işlemi hayatımızın her alında yer alıyor. Alış veriş yaparken, para alır para verirken,, hesap yaparken, proje hazırlarken, kısacası hayatımızın her alında matematik var. İşte ilimizde bir eğitim kurumu öğrencilerine bu alanda gerekli eğitimi verip öğrencilerinin matematiği sevmesini sağlamasının karşılığını Dünya Şampiyonları çıkararak aldı.

Yine ilimizde eğitim hayatını devam ettiren bir öğrencimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel müdürlüğü tarafından Zonguldak’ta yapılan Genç Bilaller Ezan Okuma Türkiye Finallerinde Türkiye birincisi olmanın gururunu yaşarken ilimizde bu başarıyı kazandırdı. Bu öğrencimizi de kutluyorum.

Dünyamızın güzelleşmesini sağlayacak Ekolojik dengenin oluşmasına katkı sağlamak adına bilimsel çalışmalar yapan Fırat Üniversitemiz bu alanda onlarca çeşit endemik bitkiyi laboratuar ortamında yeniden üretimini yaparak doğaya uyum sağlayacak alanlara servis ediyor. Böylece doğa kendi dengesini yeniden oluşturacak. Çünkü bizler doğanın yok alması adına belki de farkında olmadan zarar veriyoruz. Oysa doğanın özellikle ekolojik açıdan zengin olması bizlerin faydasına olduğunu hiçbir zaman unutmayalım.

Kayısı ile ön plana çıkan Baskil ilçemizde, Baskilliler Derneği Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarda yeni yerlerin bulunması bu ilçemizin turizm açısından değerini artırıyor. Burada yeni bulunan ve tarihi değeri olan Kanyon, Ekolojik bitkiler ve tarihi mezarlık ilgili kurumlarca değerlendirme alınıp ilimiz ve ülkemiz turizmine kazandırılmalı.

İlimiz STK’ları aslı görevi olan çalışmalara dönüp ilimizin ihtiyaçlarını belirlemeli ve bunların ilimize kazandırılması talep etmeli. İşte bir STK’mız bu konuda Ziraat Fakültesinin ilimizde kurulmasını gündeme taşıdı. Geçmişte bu konuda bir girişimin olmasına karşılık sonuç alınamamıştı. Bu ve bunun gibi talepler arttıkça ilimizin yeni yatırımlar kazanması ve bunun ile birlikte gelişmesini sağlamamız gerekiyor.

İlimiz adına yeni bir dönem başlıyor. Bu yöne dönemde güzelliklerin artmasını sağlayacak yeni girişimlerin ve adımların atılmasını diliyorum.

 

GÜZEL İŞLER OLUYOR İLİMİZDE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin