BİR DELİNİN KALEMİNDEN

POLİS MESLEĞİ HAKKINDA

Değerli dostlar bugün size Polis mesleği hakkındaki görüşlerimi ve önerilerimi sunacağım.

Hali hazırda, Polis olmak isteyen kişiler;

  • Merkezi sınavdan belirli bir puanı aşarak sıralamaya girmeleri
  • Belirlenen yaş sınırını aşmamaları
  • Belirlenen boy-kilo şartını sağlamaları
  • Spor sınavından başarılı olmaları
  • Ve son olarak da mülakatlarda başarılı olmaları gerekiyor.

Bütün süreçlerden başarı ile geçen aday belirlenen süreler içerisinde eğitim alarak polislik mesleğini yapmaya hak kazanıyor. İhtiyaç duyulan birimlere atamaları yapılarak mesleği yapmaya başlıyorlar.

Polislik mesleği bir yaşam biçimi, yani, sadece siz değil sizin yakınınızdaki aile bireyleri bile sizin çalışma biçiminize göre hayatını şekillendirmeleri gereken bir meslek gruplarının başında gelmektedir.  Bu yönü ile son derece özveri, yüksek motivasyon ve psikolojik güç gerektiren bir meslektir. Sadece polislik mesleğinde değil bütün güvenlik güçlerimiz de aynı şekilde tanımlanabilir. Bütün güvenlik güçlerimize bu büyük özverileri için ne kadar teşekkür etsek az!

Bir kişi polis olarak atandıktan sonra yaklaşık olarak 25-35 yıl arasında bu mesleği yapmaktadırlar.

Benim önerime gelince, Emniyet teşkilatımızda belirli uzmanlık gerektiren birimler hariç olmak üzere çeşitli kurumlardan ve her yaş grubundan kişilerin kısa bir eğitimden geçirilerek polis olmalarının sağlanması. Bu şekilde polislik mesleğinin, belirli birimler hariç, en fazla on yıl süre ile yapılmasının önünün açılması. 10 yılını tamamlayan polisler kendi almış oldukları eğitim ve kadro tahsislerine göre diğer kurumlara geçişlerinin sağlanması.

Bu sistemin faydalarına gelince;

Son derece özveri, yüksek motivasyon ve psikolojik güç gerektiren bir mesleğin 25-35 yıldan 10 yıla düşürülmesi sağlanmış olacak

Kurumlar arası geçişler sayesinde önemli bir insan kaynağı sağlanmış olacak

Yeteneklerin keşfedilmesinde bir fırsat sunacak

Polislerimizin yoğun iş yükünden kaynaklı olan çeşitli psikolojik rahatsızlıkların önüne geçilmiş veya minimuma indirilmiş olacak

Umutlarla nice güzel yarınlara…

POLİS MESLEĞİ HAKKINDA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin