YAŞAR KURŞUN

ELAZIĞSPOR ARTIK GAZOZUNA OYNAR MAÇLARINI…

Hiçbir ciddiyeti olmayan maçlar, yarışmalar veya kahvede oynanan oyunlar için de ‘gazozuna’ oyun olduğunu söylerlerdi eskiden büyüklerimiz.

Çocukluğumuzda Elazığ ’ın, İcadiye mahallesinde eski adıyla, Devrim ortaokulunun bahçesinde yaptığımız maçlarda ödül olarak yenilenler yenenlere genelde Çamlıca gazozu ısmarlar ve maç sonunda bakkal amcadan alınan gazozlar galip/mağlup ortaklaşa kafaya dikilirdi neşe içinde içilir ve  mutluluk hepimizin yüzünden okunurdu.

Henüz çok uluslu içecek firmaları piyasayı o zaman domine etmemişti ve Çamlıca markalar biz çocuklar için serinlemeyle eş anlamlıydı. Amaç kazanmak veya kaybetmek değil eğlenmekti o maçlarda. Sınırsız oyuncu değiştirme hakkı, üç korner bir penaltı, taştan kaleler, topun sahibinin borusunun öttüğü yıllardı ve ne kadar masumdu her şey. Evet…

Yeni Türkü’nün dediği gibi; “Sakın patika yollara

O dağlara, kırlara, o karlı ovaya

Yenik düşüyor herşey zamana

Biz büyüdük ve kirlendi dünya”

Geçen sezon son maçta galip gelerek ligde kalan Elazığspor, bu sezon bari bu korkuyu yaşamadan sezonu kapatacak inşallah…

Elazığspor’un 27. Hafta müsabakasında oynanan Nevşehir Belediyespor karşısında önce mağlup duruma düşen, sonra 3-2 müsabakadan galip gelmişti Bordo beyazlılar.

Sonra,28. Hafta kendi evinde oynadığı Kocaeli temsilcisi Belediye Derincespor ‘a 1-0 mağlup olmuştu. Entegre Solar Elazığspor!

Ve yine deplasman da Konya temsilcisi 1922 Konyaspor müsabakasında 2-1 galip gelmesini bilmiştir gakgom.

23 Nisan 2023 pazar günü kendi evinde, 30. Hafta müsabakasında ligin zayıf ekibi ve büyük bir ihtimalle ligden düşecek takımlardan olan, Gema Polimer Şile Yıldızspor’u  3-1 mağlup ederek, taraftarlarına bayram hediyesi vermiştir.

Kalan son 4 haftada, Entegre Solar Elazığspor artık büyük ihtimal ile küme düşmez.

Yani bir galip, bir mağlup veya berabere kalarak bu karşılaşmalarda gazozuna oynanan mahalle maçları havasında geçecektir.

Geçen yıla göre bu sezon düşme korkusunu yaşamadığı için taraftar bir yandan mutlu olsada, iddiası olmayan bir takımları olduğu için üzgünler!

Bu sezon tribünlerde bizler de karşılıklı atakların ve bol golün olduğu bir maçlar izlemek isterdik. Ama her zamanki gibi pozisyona girmekte zorlanan ve orta alanda al gülüm ver gülüm top çeviren Entegre Solar Elazığspor takımın mücadelesi vardı sahada.

Dedim ya Bordo beyazlılar’da artık bu saatten sonra fazla bir ciddiyet beklemeyelim vesselam…

Bu arada,2019 yılında yıkılan ve mevcut yerinde yeniden inşasına başlanan, Elazığ Atatürk Stadyumu’nda açılışı yılan hikayesine döndü maalesef!

Elazığ, Atatürk stadyumu ile birlikte yıkılan,  Giresun, Ordu ve Çorum stadyumları yapıldı, müsabakalar oynanmaya başladı ama Elazığ Atatürk Stadyumu yıl olmuş, Nisan 2023 hala açılmadı ve ne zaman açılacağı belli değil!

Yazık!

Her ortamda Elazığ ‘ın sahipsiz olduğunu varın siz düşünün değerli okurlarımız.

Hep sıkıntı ve üzüntü yaşamamak için bazen neşeli bizleri güldürecek fıkraları sizler için araştırıyorum.

Çok komik bir Erzurum fıkrası ile yazımı sonlandıracağım…

Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır. Hoca’dan dua etmesini isterler:

“Hocam bir dua et de takım yensin, hiç değilse berabere kalsın.”

Hoca dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar, “Ne biçim dua ettin” diye Hoca’ya çıkışırlar. Hoca kendini savunur:

“Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim hakem uzadacah!”

Saygılarımla…

ELAZIĞSPOR ARTIK GAZOZUNA OYNAR MAÇLARINI…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin