YAŞAR KURŞUN

17 MAÇTA MAĞLUP OLMAYAN ELAZIĞSPOR

Sezon başından bu yana bir çok köşe yazısında, Elazığspor’un yakaladığı başarıya dikkat çekmiştim. Daha önce de belirttim, gönül istiyor şampiyon olarak ve kupasını alarak 2.lige çıksın Elazığspor…

TFF 3.lig 2.Grupta 1. sırada yer alan, Batman Petrolspor A.Ş ile bu hafta oynan müsabakalar sonucunda 4 puan fark var ve kalan 6 haftalık maç periyodunda bu fark rahat kapanır.

Artık kalan bu son 6 haftalık müsabakalarda bütün takımlarda kıran kırana maçlar oynayacak.

Hiç ummadık takımlar lider takımları mağlup edecekler!

Örnek; İstanbul temsilcisi, Kemerkent Bulvarspor, Lider Batman Petrolspor A.Ş takımını net  2 – 0 mağlup etmesi ligin ne kadar zor geçeceğini gösteriyor.

Elazığspor’un bu sezon iç sahada yakalanan başarılı grafiği düşünürsek bu avantajın önemi bir kez daha artıyor.

İzmir temsilcisi Karşıyaka karşısında 2 – 0 mağlup duruma düşse de, inanarak ve isteyerek oynadığı futbol ile 3 – 2 galip gelmesini bildiler.

Son haftalarda önce mağlup duruma düşse de, mücadele ruhu yüksek olan Bordo-Beyazlı futbolcuların pes etmemesi ve geriye yaslanmayıp, korkak futbol oynamaması ve golü arayan bir ruhla saldırmaları takdire şayandır…

Takımın artık kalan maçlarda liderliği düşünecek olursa yenemiyorsan, yenilmeyeceksin elbette. Bu nedenle artık geriye değil geleceğe bakmak lazım.

Ligde kaybedilen bir şey yok.

Öncelikle takımın play-off potasında yerini korumak için mücadelesini sürdürecek. Kısacası hafta hafta bakıp her maçtan 3 puan almak için çabalamak lazım. Birkez daha söylüyorum, Ligin bitimine sayılı haftalar kalmışken her puanın değeri çok büyük olduğunu unutmamak gerek.

17 hafta mağlup olmayan Elazığspor bu moral ile maçlara daha özgüvenle çıkıyor. Çünkü play-off sıralaması da en az potada yer almak kadar önemli. Olabildiğince üst sıralarda yer almak gerekiyor.

Puanların birbirine çok yakın olduğuna dikkat çekip sıralama konusunda her hafta değişebiliyor,  bu hafta olduğu gibi…

Tabi kalan 6 maçta taraftara büyük görev düşüyor. Sezonun özellikle ikinci yarısından bu yana Elazığ Atatürk Stadyumu’nda çok ciddi bir destek sağlandı.

Sanki takım bu sezon 2. lige çıkmış gibi bir atmosfer oluşuyor maçlarda.

Kritik anlarda gelen gollerde, öndeyken kalenin gole kapatılmasında, takımla beraber hücum edip takımla beraber defans yapan bir taraftar grubu vardı geride kalan haftalarda.

Ve geldik sezonun en önemli haftalarına.

TFF 3.lig 2.Grupta ligin bitimine 7 hafta kala oynan bütün müsabakalar çok önemliydi.

Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz.

Burada rakiplerin ne yaptığı da önemli ama öncelik kendi maçlarını kazanmak olmalı mantığı ile güzel bir futbol ile alınan 3 puanla, ligde 3.sıraya adını yazdırdı Elazığspor…

Altıncı sırada bulunan Anadolu Üniversitesi 31 puanla, play-off hesapları yapan güçlü bir takım.

Cumartesi oynanan, Hacettepe 1945 Spor Kulübü 1 – 0 Turgutluspor ve Kemerkent Bulvarspor  2 – 0 Batman Petrolspor A.Ş takımlarının sonuçları, Bordo-Beyazlılar için büyük bir moral olmuştu.

Evet…

Elazığspor bu morel ile çıktığı Anadolu Üniversitesi karşısında zirveye çıkmak için atak oynadığı futbol ile 2 – 1 mağlup ederek, 3 puanı söke söke aldılar.

TFF 3.lig 2.Grupta kalan son 6 maçta Elazığspor

18 puan çıkabilir mi?

Bence imkansız değil

Sonsözüm;

Elazığspor’un  cefakar taraftarları, 24/03/2024 Pazar günü saat 14.00’te kendi evinde oynayacağı, Kelkit Hürriyet Spor Kulübü maçında hiçbir kötü tezahürat yapmadan, yalnızca Elazığspor’u destekleyelim. Alınacak bir saha kapama cezası ile hem takımı yanlız bırakırsınız ve kötü bir imaj da oluşur!

Saygılarımla…

17 MAÇTA MAĞLUP OLMAYAN ELAZIĞSPOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin