FIRAT POLAT

ADAYLARIN PROJELERİ VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİ

31 Mart Yerel Yönetim seçimleri için siyasi partilerin Belediye Başkan adayları seçime girdikleri bölgede seçim çalışmalarına ivme kazandırmaya başladılar. 31 Mart’ta ilimizde 20 seçim çevresinde Belediye Başkanları seçilecek. 1 il 10 İlçe 9 beldesinde Belediye Başkanı seçmek üzere seçmen sandık başına gidecek. Doğal olarak bu seçim içinde seçmeni etkilemek seçmenin kendilerine oy vermesini sağlamak adına her aday projeleri ile seçmenin karşısına çıkacak. Daha önce adaylarını belirleyen siyasi partiler yavaş yavaş projelerini de açıklamaya başladılar.

Saadet Partisi bu alanda öncü davrandı ve Abdullah Akın projelerini açıklayan ilk aday oldu. Ardından diğerleri açıklamalarına başladı. Yeniden Refah Partisi Başkan adayı Faruk Septioğlu, CHP Başkan adayı Coşkun Çağlar Duran da projelerini açıklayan isimler oldular. Şimdi sırada AK Parti Başkan adayı Şahin Şerifoğulları var.

Adaylar Projelerini açıkladıkça vatandaşlarda bunları değerlendirmeye başlayacak. Projelerin ne kadar gerçekçi ve şehri ne kadar geleceğe hazırlayacak projeler olduğuna bakacaklar. Bu projelerin hangi bütçeyle uygulamaya konulacağını, Belediyeye ne kadar yük getireceğini görecekler. Sonrada bir karar verecekler. Sandığa gidip tercih ettiklerine oyunu kullanacaklar. Aslında olması gereken bu. Bilinçli seçmen bunu yapar. Ancak bu konuda ilimizde ki seçmen profiline baktığımızda bunu sorgulayacak ve değerlendirecek seçmenin çok az olduğunu görmemiz bizi şaşırtmaz. Çünkü ülkemizde olduğu gibi ilimizde ki seçmen profili de partiye ve lidere oy verme eğiliminde olduğu görülüyor. Bu nedenle adayların Proje açıklamaları inanın ki ilimizde oy kullanacak seçmen kitlesinin yüzde 5 veya 10’nun ilgi alanında bulunacaktır.

24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve ardından 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ardından yapılan çalışmalar ile merkezden kenara doğru taşındı. Bu taşınma öncelikli olarak bulunduğumuz deprem coğrafyasında yapı stoğumuzun yenilenmesini ve yapılan konutların depreme dayanıklı olmasını sağladı. Bu ilimizde ki riski oldukça azalttı. Ancak yeni yerleşim merkezleri yeni problemleri beraberinde getirdi. Örneğin bugün Güneykent ilimizin nüfus olarak en büyük mahallesi konumuna geldi. Yol su elektrik gibi alt yapı çalışmaları bugün için yeterli olacak ancak gelecekte yetersizliği söz konusu olacak. Böylesine büyük bir mahallenin ulaşımı, ticaret merkezi, ibadethaneleri, sosyal tesisleri eğitim binaları da ihtiyaçların artmasına neden olacak. Baktığımız da bu konuda adayların projelerinde dişe dokunur çalışmalar yer almadığını görmek zor değil.

Şehrin merkezinde nüfusun kenara taşınması şehir merkezinde ticareti azaltıyor. Burada ticaretin mevcut konumunu koruması adına bir planlama yok. Bugün şehrin altyapısında çalışmalar devam ediyor. Bu altyapı çalışmalarına girilmişken, yeni yerleşim alanlarının gelecekte bu konuda sıkıntı yaşamaması adına gerekli takviyelerin yapılması sağlanmalı.

Kısacası adaylar projelerini açıklamaya devam edecek seçmende beklentilerine cevap bulmanın gayretinde olacak.

Her seçim döneminde olduğu gibi bize de görmek ve değerlendirmek kalacak.

Hayırlısı…

ADAYLARIN PROJELERİ VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin