FIRAT POLAT

YAĞIŞSIZLIK VE HEYECANSIZLIK

Bu yıl sonbahar ve kış aylarının beklenen miktarda yağış olmaması nedeniyle kurak geçmesi önümüzdeki aylar için olumsuz bir tablo oluşturuyor. Yağmur ve şu ana kadar kar yağışının beklenenin altında kalması nedeniyle ilkbahar aylarında gelmesi beklenen yağışların kurtarıcı olması bekleniyor. Elazığ Belediyesi bu kuraklık karşısında tedbir olarak su kesintilerine başladı.

Küresel ısınma, iklim değişikliği ve mevsimlerin yer değiştirmesi gibi ifadeler ile son yıllarda yaşanan kuraklık böyle gitmesi halinde önümüzdeki belki birkaç yıl daha endişelerin devam etmesine neden olacak. Dünyamızı kendi ellerimiz ile daha çok kazanma hırsımız ile bu hale getirirken, o zaman yapılan ikaz ve uyarılıra dikkate almamız gerekirken bunu yapmayanlar bugün ne yapabilirizin derdine düştü. İklim değişikliğinin önüne geçebilmek adına milyon dolarlara mal olan yeni projeler hayata geçiriliyor. Bunlardan biri de Yeşil Mutabakat.

Bizler dünyamızda ki kaynakların sınırlı olduğunu unutarak bitmeyecekmiş gibi, kirlenmeyecekmiş gibi umursamaz bir tavır içine girdikçe gelecekte de bu sıkıntıların devam edeceğini bilmek zorundayız. Bunu azaltabilmek adına da yeni çalışmaları planlıyoruz. Ancak unutulmaması gereken, sahip olduklarımızın tükenme noktasına geldiğini bilmek zorundayız.

Bunların yanında ülkemiz Yerel Seçimlerin heyecanını yaşamak üzere. Gerçi bu yıl seçim çalışmalarında henüz beklenen heyecan sahaya yansımadı. Elazığ Belediye Başkanlığı için siyasi Partilerin çok büyük bölümü Adaylarını açıklamasının ardından gözler ilçelere ve beldelerin Adaylarına döndü. Bazı partiler bunların bir bölümünü açıkladı. İktidar partisi AK Parti de ise bu açıklama henüz yapılmadı. Ancak çok büyük ihtimalle 10 Şubat Cumartesi günü bu isimler Tanıtım Programında açıklanacak.  Böylece Yerel Seçim heyecanı ilimiz genelinde kendisini gösterecek.

Bu seçim döneminde siyasi partiler güçlü isimler ile seçmenin karşısına çıkıyor ve seçimi kazanmanın çalışmalarını yapıyor. Baktığımız zaman ilimizde AK Partinin bu dönem diğer seçimlerde ki kadar rahat bir seçime giremeyeceğinin görüntüsü var. Şartlar ne olursa olsun İktidar her seçime muhalefet partilerinin bir adım önünde girer. Bu da avantaj sağlar. Bu kezde öyle olacak mı hep birlikte göreceğiz.

Mübarek üç aylardan ikincisi olan Şaban’ı idrak ediyoruz. Ardından da Ramazan ayı gelecek. Geçen yıl Genel Seçimlerin propaganda dönemi de Ramazan ayına denk gelmişti. Bu yıl da Yerel Seçimlerin en hareketli bölümü mübarek Ramazan ayına denk gelecek. Seçim çalışmalarında mübarek ayın feyzi ve bereketi olacak.

Bakalım Bayramı coşkuyla kim kutlayacak…?

 

 

YAĞIŞSIZLIK VE HEYECANSIZLIK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin