FIRAT POLAT

YENİ HEYECANLAR YENİ UMUTLAR

2024 yılına girdik. Geçtiğimiz yıl yaşadıklarımız bize bazen acı verdi bazen mutluluk. Artık yeni yıldan beklentilerimiz olacak. Acısı ve tatlısı ile bu yıldan beklentilerimizi ne kadar karşılayacağımızı yaşadıkça göreceğiz.

2024 yılına girilirken bazı beklentiler karşılandı. Öncelikle Asgari Ücret açıklandı. Asgari Ücret ile çalışanların maaşları 17000 2 liraya yükseldi. Asıl beklenti Memur ve emekli maaşlarında idi. Bu konuda yapılan açıklamada Memur ve Memur emeklilerinin maaşlarına yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapıldı. Emekliler bu konuda boynunu bükerken beklentilerin karşılanabilmesi için ya zam oranının artırılması ya da Seyyanen Zam yapılmasını talep ediyor. Beklentiler var ve bu beklentilerin nasıl bir karşılık vereceğini de bekleyip göreceğiz.16 Ocak’ta yeniden çalışmaya başlayacak olan TBMM’de ilk değerlendirilecek konulardan biri bu olacak. Bekleyip göreceğiz. Beklentiler karşılanacak mı yoksa yine sonu hüsran mı olacak.

2024 yılı yeni bir seçim heyecanı yaşatacak. Geçen yıl Genel Seçim heyecanı ile Cumhurbaşkanı Seçimi heyecanı yaşanmıştı. Bu yıl ise Yerel Seçimlerde heyecan yaşanacak. Elazığ’da ki Yerel Seçimler için siyasi partilerde Belediye Başkanı adayları açıklanmaya başlandı. Seçim takvimine bağlı olarak önümüzdeki günlerde bugüne kadar henüz Belediye Başkan adayını açıklamamış olan siyasi partilerde adaylarını açıkladıktan sonra seçim çalışmaları başlayacak ve 31 Mart 2024 tarihine kadar yeni bir hareketlilik yaşanacak. Bugüne kadar AK Parti, SP, CHP Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Şimdi MHP, İYİ Parti, YRP ve diğerlerinin adayları kim olacak sorusuna cevap aranıyor. Siyasi Partilerin adaylarının açıklanması yapılacak olan seçimlerde hangi partinin adayanın şansının ne kadar olacağını ortaya koyması açısından önemli. Görünüşe bakıldığında şu anda AK Parti yapılacak olan seçimlerde seçilme şansı daha çok olan parti konumunda. Ancak özellikle YRP adayının kim olacağı önem taşıyor. Saadet Partisi adayı da iyi bir çalışma ile şansı olacak adaylardan biri konumunda.

Bir hareketlilik başladı. Bu hareketlilik memnuniyet verici boyutlarda olacak mı bunu da hep birlikte önümüzdeki süreç içinde takip edeceğiz.

Yeni bur umut ve umutlar ile girdiğimiz 2024 yılının önce sağlık sonra mutluluk ve beklentilere olumlu karşılık verecek bir yıl olmasını diliyorum. Özellikle de geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük deprem felaketinden dolayı gerekli derslerin çıkarılması ve gerekli önlemlerin alınması açısından şehirlerimizin depreme hazırlıklı hale getirilmesinin çalışmalarının yapılmasını diliyorum

YENİ HEYECANLAR YENİ UMUTLAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin