FIRAT POLAT

GÖZLERİMİZİ BİRÇOK AÇIKLAMAYA ÇEVİRDİK

Gerçekten çok önemli çalışmaların sonuçlarını görmek için gözlerimizi ilgililerinin yapacakları açıklamaya çevirdik. 2023 yılını yolcu etmeye günler kala birçok alanda heyecanlı bekleyişlerin sonuçlarını görmek isteyen heyecanlı bir kesim var. Bunların başında Asgari ücretle çalışanlar, Memur ve Emekliler var. Ardından 31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel Seçilerde Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayanlar geliyor. Siyasi Partilerin Genel Merkezleri Seçim Takvimine bağlı olarak aday adaylarından bir ismi aday olarak açıklayacaklar. Böylece bu heyecanlı bekleyiş sona erecek.

Asgari Ücreti Belirleme Komisyonu çalışmalarına başladı. Bu çalışmaların sonucunda masaya sunulacak olan rakamlar içinden biri kabul edilecek ve 2024 yılında bu rakam üzerinden asgari ücret ile maaşlarını almaya başlayacaklar. Tabi ki beklentiler yüksek ancak ortaya çıkacak olan rakam yine sıkıntılara yol açacak. Maaş ödeyenlerin sıkıntısı olacak, aldığı maaşla geçinmek isteyenlerin sıkıntıları olacak. Beklentilerinin karşılanması için ilgili kurumların yaptığı açıklamalara bakıldığında telaffuz edilen rakamların verilmesi mümkün değil. Burada aslında Devletin piyasaları kontrol etmesi ve denetimini sıklaştırması, fiyatların yükselmesini durdurması ile yapılacak olan maaş artışı çalışanların sıkıntısına çözüm getirecektir. Ancak maaşlara daha zam yapılmadan zamlar başladı. Maaşlar daha ceplere girmeden erimeye başladı.

Siyasette yükselen ateş bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta içinde düşmeye başlayacaktır. Siyasi partiler aday adayları üzerinde gerekli çalışmalarını yaptı ve sonuna gelmek üzereler. Gerek yaptırdıkları anketler, parti içindeki temayül yoklamaları, aday adaylarının geçmişleri ve parti içinde ki değerlendirmelerin sonucunda aday adayları ile yapılan mülakatların toplamında elde ettikleri sonuçlar adayı belirlemekte etkin olacak. Bu konuda Genel Merkezlerin yaptığı çalışmalarda tamamlanmak üzere. Artık adayların açıklanması ile Yerel Seçimler öncesi siyasi propagandalar dönemine geçilecek. Her siyasi partinin adayı vatandaşa gidip oy isteyecek. Elazığ’da bu süreç içinde sadece CHP’nin Belediye Başkan adayı belli oldu. Av. Coşkun Çağlar Duran CHP’nin Elazığ Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Şimdi gözler AK Parti, MHP, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerde.

Bizler gibi vatandaşlarda bu açıklamaların ardından bir değerlendirme yapacaktır. Adayların hangisinin yapılacak olan seçimden galip çıkacağı üzerinde tartışmalara başlanacaktır. Bu arada açıklanacak Belediye Başkan adayları isimlerinde seçmenler için sürpriz olacak isimler olacaktır. Bu da gerçekten ilimizde ki yerel seçimleri etkileyecektir.

Sürpriz isimler kim mi?

Görüşmeler Sürüyor.

Açıklanınca Herkes Öğrenecek.

Az Kaldı.

 

GÖZLERİMİZİ BİRÇOK AÇIKLAMAYA ÇEVİRDİK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin