FIRAT POLAT

HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI COŞKUSU

İlimizde 1991 yılından itibaren yapılmaya başlanan, zaman içinde bazı nedenlerden dolayı akamete uğrayan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları geçen yılın ardından bu yılda yapılmaya başlandı. Bu nedenle ilimizde hafta sonu Şiir coşkusu yaşanacak.

Geçmişte yapılan etkinlikler sayesinde ilimizin bu alanda çok önemli tanıtımı söz konusu olmuştu. Etkinlik beş yılın ardından yeniden yapılması ilimiz adına ebetteki büyük önem taşıyor. Çünkü bu alanda ilimizin tanıtımının yanında Türk Dünyasında Elazığ’ın farklı bir noktaya ulaşmasına katkı sağlıyor. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları geçmişte yapılırken o yılın teması, davet edilecek isimler, düzenlenecek olan etkinlikler paylaşılır şehir önceden bu etkinliğin atmosferini yaşamaya başlardı. Geçen yıl bu çalışmalardan habersizdik. Bir anda etkinliğin yapılacağı açıklaması ile karşılaşmıştık. Bu yıl 26. Hazar Şiir Akşamlarının içeriği ile ilgili olarak önceden bilgimiz oldu. Etkinliği Sezai Karakoç anısına ve İnsan Sevgisi teması ile yapılacağı görendik. Yine bu yıl etkinlik kapsamında yer alan ve bu akşam gerçekleşecek olan Aşik Veysel’in Hayatı ve Türküleri Konseri de son derece yerinde olmuş.

Geçmişte olduğu gibi bu yıl yapılan etkinlikleri yeri ve saati önceden paylaşıldı. Böyle olunca Kültür ve Edebiyat tutkunları da kendilerine göre 26. Hazar Şiir Akşamları etkinliğine planlamalarını yaptılar. Bugünkü Konserin ardından yarın resmi olarak açılış töreni yapılacak. Önce Şairler Öğrenciler ile buluşacaklar. Ardından Şairlerin Yürüyüşü, akabinde Mehter Konseri ve Halk Oyunları gösterileri yapılacak. Kortej Yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi Meydanından Cumhuriyet Meydanına yapılacak.

Akşam ise ilimizin yetiştirdiği ünlü sanatçı Esat Kabaklı’nın Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde bir konseri olacak. İnanıyorum ki 850 kişilik bu merkez yarın akşam büyük bir kalabalık ile izdiham yaşayacak.

Etkinliğin Finali Cumartesi günü olacak. Önce Harput Gezisi ardından Hazar Gölünde Tekne Gezisi ve akşamı Sivrice Kültür ve Kongre Merkezinde Şiir Gecesi gerçekleşecek. Etkinliğe yurt dışı ve yurt içinden davet edilen Şairler şiirlerini okuyacaklar.

Beş yıllık bir kesintiye uğramasının ardından yeniden başlayan Hazar Şiir Akşamları ilimizin, Türk Dünyasında Edebiyatın Başkenti olması yolunda büyük önem taşıyor. Bu etkinliğin sınırları açmak ve içeriğini artırmak ilimizin bu alanda ki etkinliğini artıracaktır. Bu konuda Terkip Komitesinin ilgili kurum ve kuruluşlar ile kişileri bir araya toplayıp istişare yaparak gelecek yılların yol haritasını hazırlayabilinir.

 

 

 

 

HAZAR ŞİİR AKŞAMLARI COŞKUSU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin