FIRAT POLAT

SON VİRAJA GİRİLDİ

14 Mayıs seçimleri için çalışmalarını sürdüren siyasi partilerden Milletvekili adayı olanlar ile birlikte bu seçimde Bağımsız Milletvekili olan isimler seçim çalışmalarında artık son viraja girdiler. Adaylar seçime üç gün kala seçmeni oy vermek için ikna etmenin çalışmalarını yapıyorlar.
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimden, Ülkemizi 5 yıl yönetecek yeni bir iktidarmı çıkacak yoksa mevcut iktidar ülkemizi yönetmeye devamı edecek bunu Pazar günü oy kullanacak olan seçmenin oy verme işlemini tamamlamasının ardından yapılacak olan sayımın ardından hep birlikte göreceğiz. Ülke genelinde seçimin sonucu ne olur bunu şimdiden söylemek çok zor ancak ilimizde seçim süresince siyasi parti adayları ile Bağımsız adayların yaptıkları çalışmalarda gözlemlediğimiz ve kamuoyunun seçim sonuçları ile ilgili olarak yaptığı yoruma bakarsak, mevcut iktidar her seçimde Elazığ’dan tulum çıkaran AK Parti’nin bu seçim sonucunda durumu hiçte öyle görülmüyor. AK Parti 2 milletvekilliği kazanacak gibi duruyor. Bağımsız aday Yasemin Açık’ın da bu seçimden kazanarak çıkma ihtimali yüksek. CHP Milletvekili ve Milletvekili adayı Gürsel Erol’da seçimden kazanarak çıkma ihtimali yüksek olan isimlerden. Geriye bir milletvekili kalıyor. Bakalım bu Milletvekilli kime nasip olacak.
Seçime günler kala artık adaylarda deyim yerinde ise seçmeni markaja almış durumdalar. Gittikleri yerlere tekrar gidiliyor, seçmenin eli sıkılıyor onların hizmetinde olacakları söyleniyor. Ancak seçim süresince baktığımız da ilimize seçilmeleri durumunda ne yapacaklarını pek göremedik. Vaadler arasında ilimizin yıllardır kronik hale gelmiş olmasına rağmen ya yarım çözüm bulmuş ya da hiç çözülememiş problemlerine çözüm getirileceği söyleniyor. Oysa Elazığ bulunduğu bölgenin merkezi konumunda olan bir şehir ve bu şehrin gelişmesini sağlayacak yeni projelere ihtiyacı var. Kimse 2. OSB’nin ne olduğunu veya ne olacağını söylemiyor. Kimse İhalesi yapılan ve çalışmaların başladığı Maden’de ki Bakır rezervinde tesis kuruluş kurulmayacağı konusunda bir açıklama yapmıyor. Hiçsir aday Elazığ’a ikinci Üniversitenin kurulması adına bir çalışma yapacağını gündemine almıyor. Bağımsız Milletvekili adayı Prof.Dr. Bilal Çoban bu konuda geçmişte yaptığı çalışmalar ile Elazığ’ın ve İlçelerinin kurtuluşu projelerini kitaplaştırmıştı. Bundan bile kimse faydalanmıyor.
Pazar günü bir seçim yapılacak. Hem ülkemizin Cumhurbaşkanını hem de ilimizi 5 yıl gelişmesini kalkınmasını ve problemlerinden kurtulmasını sağlamak adına çalışmalar yapacak 5 Milletvekilimizi belirleyeceğiz. Yapılacak olan seçimin önce huzur ve güven içinde olmasını sonrada ülkemiz ve ilimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.

SON VİRAJA GİRİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin