FIRAT POLAT

SOSYAL MEDYA VE KULLANIMI

Dünya öğle bir değişim yaşıyor ki hemen her alanda yaşanan bu değişim teknoloji alanında ki değişim ve dönüşüm ile İletişimde kullanılan Sosyal Medya üzerinde de farklılar oluşturuyor. Öyleki bu değişimin ne zaman ve nasıl yaşandığını bile öğrenemiyoruz. Teknoloji öyle gelişti ki, neredeyse hepimizin başını döndürecek boyutlara ulaştı.

Tabi teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesi ile birlikte, herkeste sorumluluk sahibi olduğunu öğrenmeye başladı. Önceden sosyal medya olmadığı için herkesin rahatsız olduğu yazıları bizler yazıp sorumluluğu üzerimize alıyorduk, şimdi hemen herkesin sosyal medya hesabı var ve bir olaydan duyduğu rahatsızlığı kendi hesabından sorumluluk alarak duyurabiliyor. Tabi bazı arkadaşlarımız bu sorumluluğun sınırını aşarak hakarete kadar gidebiliyor.

Bana göre yapacağınız paylaşımı “tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” diye bir atasözü üzerinden duyurularınızı öneriyorum.  Artık o vur kır tehdit işleri sökmüyor. Yazdığınızı aynı anda izlemesi gereken tüm kurumlar izliyor. Ayrıca bir rahatsızlığınızı yumuşak bir üslupla duyurmak gerekirken , neden sert üslubu tercih ediyorsunuz anlamak mümkün değil.?

Memleketimize yapılacak olan hizmetleri gazeteler ve sosyal medya üzerinden talep ediyoruz. İnanın hangi yetkili olursa olsun düzgün bir üslupla istenen talep anında yerine getiriliyor. Son yıllarda bunu denedik ve baktık ki, vatandaş adına ne istediysek anında yerine getiriliyor.

Merkezi anlamda yazdığımız bir olaya hemen valiliğimiz duyarlı bir yaklaşım gösteriyor ve eğer bir yanlış varsa düzeltiliyor. Belediyemizle ilgili ne yazdıysak hemen Başkanımız talimat veriyor ve o eksiklik kısa sürede gideriliyor. Yani istediğin şeyi düzgün bir dille anlatabilirsen ya da “İstemesini bilirsen” hiç boş dönmüyorsun.

Benim özellikle sosyal medya hesabı kullananlardan isteğim, artık ulaşılmayacak kimse yok. Yeter ki, kullandığınız dil uygun olsun gerisi inanın siz istemeden tıkır tıkır geliyor.

Tabi ki bu teknolojik gelişme beraberinde istemesekte bazı olumsuzlukları da getiriyor. Bu olumsuzluklar bazen ferdi bazen toplumsal olumsuzlukların yaşanmasına zemin oluşturuyor. Bunun önüne geçilmesi için hazırlanan ve TBMM’den geçerek kanunlaşan Dezenformasyon Yasası bakıldığında gerekli bir yasa ancak bunun özellikle olumsuzlukların önüne geçilmesini sağlamak adına kullanılması sağlanmalı.

Bu konuda tüm sosyal medya hesabı kullanan arkadaşları duyarlı davranmaya ve sosyal medya hesabını sağa sola sataşma aracı olarak kullanmamaya davet ediyorum…

 

SOSYAL MEDYA VE KULLANIMI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin