FIRAT POLAT

ARTIK YIKIMLARI DEĞİL ELAZIĞ’IN KALKINMASINI KONUŞALIM

24 Ocak 2020 6.8 şiddetinde bir deprem yaşadık ve ilimizde çok şükür çok önemli can kaybı yaşanmadı ancak Elazığ fiziki olarak çok büyük bir darbe aldı. Allahtan da almışız. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde ilimizde hasarlı olduğu belirlenmiş bunların dışında çok büyük bir olumsuzluk yaşamadık. 2020 de ki deprem ilimizin 6 Şubat depreminde ayakta kalmasını sağladı. Çünkü ilimizin yaklaşık 3’te 1 yenilenmişti. Kalan binaların yaklaşık 4’te 1 de yıkılacak olan hasarlı binalardan oluştuğu için can ve mal kaybı yaşamadık.

Depremin üzerinden 3 yıl geçti. Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden ise 6 ay. İlimizde ki hasarlı binaların yıkımları halen devam ediyor. Artık bu yıkımların tamamlanmasını sağlayacak bir çalışma yapılsın ve insanlarımız deprem psikolojisinden uzaklaşsın. Gerçi ülkemiz bir deprem ülkesi ve bizde 1. Derece deprem kuşağı içinde yer alan bir iliz.  DAF ve KAF fay hattı üzerinde ve kavşağındayız. Yeni depremler yaşayabiliriz ancak il olarak özellikle TOKİ aracılığı ile yapılan konutların depreme dayanıklı olması nedeniyle sıkıntımız Allah korusun 8 üzeri depremler olmadıkça az olacaktır.

14 Mayıs’ta yapılan Genel Seçimlerin ardından Elazığ’ın artık geleceğe bakması ve ilin kalkınmasını sağlayacak projeleri hızla hayata geçirmesini sağlayacak çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Tarım sektöründe sıkıntıların aşılmasını sağlayacak projeler hızla hayata geçirilmeli. Sanayi de var olan yatırımların yanına yeni yatırımların kazandırılmasını sağlayacak görüşmeler yapılmalı. Sporda yaşanan güzelliklerin artmasını sağlayacak yeni projeler kazandırılmalı. Deprem ve Pandemi süreçleri nedeniyle Eğitim sektöründe yaşadığımız gerilemeyi tekrar ileriye taşıyacak adımlar atılmalı, planlamalar yapılmalı. Sağlıkta bölgenin lideri olma adına yapılan çalışanların ivme kazandırılması sağlanmalı. Turizm sektöründe çok önemli değerlere sahip olmamıza karşılık bunların İl’e getirisinde yetersiz kaldığımızı kabul ederek yeni projeler hazırlayıp bunları uygulamaya koymalıyız. TOKİ konutlarının yapımlarını hızlandıracak girişimlerde bulunup ilimizde yaşanan ve büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olan kiralık konut problemini çözelim.

BUNLARI KİM YAPACAK?

Tabi ki 14 Mayıs’ta seçilen Milletvekillerimiz başta olmak üzere ilimizin yöneticileri, kamu kurumlarının müdürleri ve en önemlisi Sivil Toplum Kuruluşlarımız. STK’larımız sadece kendilerini gösterecek çalışmalar yapmamalılar. STK’lar bu şehrin önünü açacak adımları atmalı projeler hazırlamalı ve bunların hayata geçmesini sağlayacak çalışmalar yapmalı.

Artık Elazığ’ın sahip olduğu zenginliklerini kullanarak ilimizin kalkınmasını konuşalım. Neyi neyle nasıl yaparımın çözümlerini bulalım…

 

 

ARTIK YIKIMLARI DEĞİL ELAZIĞ’IN KALKINMASINI KONUŞALIM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin