FIRAT POLAT

HAREKETLİLİK BAŞLIYOR

31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel Seçimler için siyasi partilerde bir süredir devam eden hareketlilik artık resmi olarak başlayacak. Siyasi partiler aday adayları resmi olarak henüz başvuru yapmamış olsalar bile sahada vatandaşlar ile buluşuyor ve kendilerini anlatıyorlar. Ancak bu tablo artık resmi olarak yürümeye başlayacak.

Her seçimde gözler AK Partinin üzerinde oluyor. Gerek Genel Seçim gerek Yerel Seçimlerde doğal olarak aday adayları iktidar partisini tercih ediyor ve burada siyaset yapıyorlar. AK Partide resmi olarak aday adaylığı süreci bugün başlayacak. Belediye Başkanlığını düşünen isimler bugün başlayacak ve 17 Kasım’da tamamlanacak olan başvuru süreci içinde resmi başvurularını yapacak ve partinin belirlediği yol haritasında yapılacak olan çalışmaları bekleyecek.

31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi AK Partiye baktığımız da bu seçim süreci öncesi aday bolluğunu göremedik. Baktığımız da Ramazan Gürgöze, Haydar Evliyaoğlu, Dr. Abdullah Karlıdağ ve Ali Tekateş isimlerini görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda seçim sürecine girildiğinde onlarca isim kamuoyunda yer alıyor ve çalışmalarını yapıyorlardı. Ancak bu seçim döneminde aday adaylarının sayısı bir elin parmaklarını bile bulmuş değil. Bugün başlayacak olan resmi süreç ile birlikte bakalım AK Partide yeni isimler aday adaylığı için başvurularını yapacaklar mı?

İktidarda ki partinin durumu bu mihvalde iken muhalefet partilerinde de seçim öncesi bir hareketlilik yaşanmıyor. MHP’de Turan Yıldız’ın dışında bir isim gündeme gelmedi. SP, İYİ Parti, CHP ve diğer partilerden de henüz aday adaylığı isimleri açıklanmadı.

Yerel Seçimlere 5 ay gibi bir süre kaldı. Partilerin yol haritaları bu süre içinde işleyecek. Aday adayları başvurularını yapacaklar, partiler gerekli değerlendirmelerini yapacak ve adaylarını belirleyecekler. Tabiki her parti kendine seçim kazandıracak adayı tercih edecektir. Bizlerde bu çalışmaları yakından takip edeceğiz. Elazığ merkezde aday adaylığı konusunda kısır bir tablo görülürken, ilçelerde bu tablo tam tersi durumda. Büyük ilçelerimizde aday adaylarının sayısı hızla artıyor. Karakoçan, Kovancılar, Palu gibi ilçelerde aday adaylarının sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

Seçimlere beş ay gibi bir süre var ancak seçim süreci öyle hızlı geçiyor ki bir bakıyoruz sandık gelmiş. Biz takipte kalacak aday adaylarını izleyeceğiz. Seçimlere girmeyi düşünenlere başarılar diliyoruz. Çünkü bize ilimize hizmet verecekler.

 

 

 

HAREKETLİLİK BAŞLIYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin