YAŞAR KURŞUN

DAHA NİCE 100. YILLARA CANIM TÜRKİYE’M…

Değerli sanatçı Tarkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında yazdığı “Sen Rahat Uyu” adlı marşı yine hepimizi duygulandırdı.

O anlamlı, 100. Yıl

Marşının

sözleri ile başlayalım yazımıza…

Sen rahat uyu yüreğimizdesin her an

Sen rahat uyu biz hep İzindeyiz Atam

Sana olan bu aşk ebediyete kadar

Bizdeki bu yangının sönmez hep yanar

Sen ne karanlıklara ışığına boğdun

O puslu ufuklardan umut olup da doğdun

Sana olan bu aşk ebediyete kadar

Bizdeki bu yangının sönmez hep yanar

Sen de bu ulus uygarlığın anahtarını

Cumhuriyetle bu vatana sen açtın aydınlığın kapılarını

Sen rahat uyu sırtın yere gelmez Atam

Adını toz kondurmayız tetikteyiz her an

Sen rahat uyu hiç merak etme Atam

Yazdığın tarih hep olacak dillerde destan

Sen rahat uyu hiç merak etme Atam

Gönüllerdeki yerin baki olacak her zaman

Evet…

Dile kolay tam 100 yıl geride kaldı ve bu yüzyıl içinde hep gelişen, liderliğe oynayan, birçok ülkenin umudu oldu canım Türkiye’m…

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Milletimiz; genci, yaşlısı, kadını, erkeği bir bütün olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, zor şartlar ve yokluklar içerisinde, tüm dünyaya, Türk milletinin iradesine hiçbir zaman pranga vurulmayacağını ilan etmiştir.

Aziz bir neslin; büyük mücadeleler neticesinde kurduğu ve bizlere armağan ettiği, binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile harmanlanmış olan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere düşen en önemli vazife; her bir karışını ezanlarımız ve bayrağımız ile süslenmiş, üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan bırakan kahramanlarımızın aziz hatıralarına sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü kendimize rehber edinerek milletini, hürriyetini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye vesile olmaktır.

Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Daha nice 100. Yıllara canım Türkiye’m.

  1. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Saygılarımla..

DAHA NİCE 100. YILLARA CANIM TÜRKİYE’M…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin