SELÇUK ARSLAN

8 YIL SONRA BİR İLK

2023-2024 sezonun ilk yarısının son maçında Eynesil Belediye Sporu evimizde ağırladık. Maç kadromuz son 3-4 maçtan farklı değildi. İç saha ve deplasman oyunlarımız o kadar farklı ki evimizde oynadığımız maçlarda tüm taraftarlarımız gibi bende maçları çok rahat izliyorum.

İlk dakikasından son dakikasına kadar bizim hâkimiyetimizde geçen maçta rakibimize hiç fırsat vermedik desem abartmış olmam. Rahat olmamıza rağmen ilk yarı golü bulamadık. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle baskımızı iyice arttırdık. 51 de Mesut’un 57 de Çağrı’nın attığı gollerle maçı iki sıfıra getirdik. Kalan dakikalarda hem oynayanlar hem de izleyenler için rahat geçti. Aldığımız galibiyetle evimizde ki galibiyet serimizi 5 maça çıkartmış olduk.

14 maç sonunda topladığımız 22 puanla ligin ilk yarısını play-off hattının için de 5. sırada tamamladık. Bu puan aynı zaman da bir ilk oldu. 2015-2016 yılından sonra Elazığspor’un 14 maçta 20 üzeri puan topladığı ilk sezon oldu. 8 yıl sonra bu ilki yaşamamızda hakkını vermek gerekir Bülent Hocanın payı büyük. Sezon başında ne oynadığını bilmeyen dağınık takımı toparladı. Özellikle evinde coşkulu ve istekli oynayan bir takım oluşturdu.

Hoca elinden geleni yaptı. Takımı paly-off hattında tutmayı başardı. Şimdi sıra yönetimde. İkinci yarı daha üst sıralara tırmanmak ve üst lige çıkmak istiyorsak nokta atışı transfer yapmamız gerekiyor. Ya tutarsa transferi yapılacak dönem değil. Geldiğin de takıma ne katlı vereceği belli kendini ispatlamış oyunculara ihtiyacımız var. Özellikle sol bek forvet ve on numara pozisyonları transfer diye bağırıyor. Forvette Bahattin istenilen performansı gösteremedi. Son maçlarda şans bulan Murat Torun da açıkçası Bahattin’i bile arattı. 10 numarayı söylemiyorum bile Mesut’la olacak iş değil. Sol bek defansif anlamda en çok problem yaşadığımız bölge oldu. Yediğimiz gollerin birçoğunu sol kanattan yedik. Bu nedenle sol bek transferi de en az diğerleri kadar önemli. Bence yönetim risk almayarak bir tanede stoper transferi yapmalı o bölgede de devamlılığı yakalayamadık.

Benim yazılarımı takip edenler bilir ben Elazığspor’un yönetilme şeklini beğenmiyorum. Bir çok kez değişim gerektiğini de yazdım. Değişim gerçekleşmedi ve benzer hatalar tekrarlandı. İlk kez iyi bir hoca yakaladılar. Umarım bunu fırsata çevirip çok özlenilen şampiyonluk için gerekeni yaparlar. Geçmişte yaptıkları transfer hatalarından ders çıkararak hareket etseler bile bir şeyleri başaracaklar. Neler olacağını ileriki günlerde göreceğiz.

Diğer temsilcimiz 23 Elazığ FK sezon başından beri bir türlü istenileni veremedi. 14 maçta topladığı 10 puanla ligin son sırasında yer alıyor. Özellikle son 7 maçta aldığı 6 mağlubiyetle galibiyete hasret kalan 23 Elazığ FK ara döneminden sonra geri dönüş refleksi gösteremezse bölgesel lige düşmekten kurtulamaz. Şuanda son sırada olsak da 10. sıradaki Bergama ile aramızda sadece 4 puan fark var. Yani hiç bir şey bitmiş değil. Alacağımız iki galibiyetle rüzgârı arkamıza alıp yolumuza devem edebiliriz.

8 YIL SONRA BİR İLK

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin